OMS, în alertă! Disney promovează basmul bronșic

OMS, în alertă! Disney promovează basmul bronșic
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cățeluș cu firul de păr relativ întins

Se bucură de compania ingenuă a unei rățuște.

Ca orice cățel simpatic, el se jură că e doar o alegorie,

Însă, cineva, nu se știe încă cine, l-a surprins plăcut

Cu substantivul cu cioc în cavitatea-i bucală drăgălașă...

Să nu vă mire că, într-o nebună zi, acest crâmpei de poezie pentru cei mici, dar nu chiar atât de mici cum ați putea crede, va fi uvertura diagnosticului pe care veterinarul psihiatric i-l pune unei potăi cu apucături greu de caracterizat. Nu v-aș fi deranjat cu acest excurs socolic, dacă nu aflam de inițiativa deloc lăudabilă a Companiei Disney.

Deloc surprinzător, Disney a anunțat că noul film "Albă ca Zăpada", o adaptare modernizată a filmului din 1937 și a basmului Fraților Grimm nu va mai avea pitici, ci "creaturi magice". Motivul? Pentru a nu jigni persoanele cu nanism.

Nu mică mi-a fost mirarea, când am aflat, dar nici cine știe ce mare.

Citește și Albă ca Zăpada, neagră și fără pitici

Cumva mijlocie mirarea asta a mea. Un fel de medie aritmetică a celor două. Reporterii speciali ai rubricii noastre, ceva mai incorecți politic decât pacienții lor, au aflat că noul film "Albă ca Zăpada" este realizat după un scenariu cât de cât original, la baza căruia stă jurnalul personal al lui Emil Boc, despre care se știe că, încă de mic, crește pisici de grădină.

Printre cinefilii infantili de la Obregia circulă deja teoria potrivit căreia "Albă ca Zăpada" a rămas fără pitici din motive medicale. Nu întâmplător, regizorul a fost întrebat retoric de către un apropiat prezent la brainstorming: "Bă, tu ești întreg la scufiță? Sau te pomenești că ai pitici pe creier?!"

Din același motiv sensibil și corect politic, de a nu-i vexa pe cei cu nanism, baschetbaliștilor din NBA li s-a sugerat ca, la intrarea pe teren, să recite haikuuri motivaționale din opera celebrului artist Adrian Dă Uandăr Ciaild.

Culmea ironiei este că personajul principal al filmului neagră... Scuzați! Voiam să spun că "Albă ca și Omătul", așa cum îi spun cocalarii sfertodocți, neagă categoric informația, deși, vorba piticilor, intențiile celor de la Disney se văd de la o poștă.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2532 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.