Iisus vine! Faceți-i pressing de întâmpinare!

Iisus vine! Faceți-i pressing de întâmpinare!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un istoric de la noi din cartier a fost abordat, nu de mult, de către un țânc isteț și îndrăzneț:

- Ce clasă ești?

- A doua!, a răspuns profesorul, vădit amuzat.

- A câta?!

- A doua cădere a Constantinopolului!

E adevărat că la noi în cartier nu există istorici dispuși să stea la taclale haioase cu prunci curajoși şi isteți, dar mi-ar fi plăcut ca această plăsmuire a minții mele să fie mai mult decât o utopie. Dialogul mi-a fost inspirat de fluturașul scris de mână, pe care l-am găsit la intrarea-n scară, lângă lista cu datornicii la întreținere. Pe bucata de hârtie era scris celebrul adevăr revelat pe nu mai puțin celebra "platformă siderurgică" de la Galați: "Dumnezeu este oțelar!". Ocazie cu care mi-am amintit că, pe platforma combinatului, au avut loc nenumărate schimbări, în ultimii ani, însă de simpatiile microbistice ale Providenței nu s-a atins nimeni. Nici n-avea cum, pentru că aceste adevăruri sunt imuabile, așa cum însăși Divinitatea este.

Și la Craiova se petrec chestii interesante, din punct de vedere mistic și fotbalistic. La echipa patronată de celebrul Mititelu a venit un antrenor italian. Giovanni Costantino pe numele lui. După înfrângerea suferită în fața echipei FCSB, italianul a spus, printre altele: "Nu pot face minuni în trei săptămâni, nu sunt Iisus Hristos."

Bigoții olteni pot sta liniștiți. I-a ferit Dumnezeu de sacrilegiul de a vedea la Craiova profeți mincinoși. Italianul Giovanni Costantino e om, e sincer, smerit, și-și cunoaște locul în Cetatea Banilor. În care, potrivit propriei declarații, a intrat cu mașina, și nu călare pe asină. Norocul italianului este că analiștii și teologii de la Dig Sport mi-au sesizat subtilitatea duhovnicească. Altfel, Gazeta Sporturilor ar fi fost plină de titluri revelate și psalmi gazetărești care-l dădeau pe Costantino ca și plecat la FCSB. Că dacă nici nea Gigi nu știe cum e cu smerenia fotbalistică, nu mai știe nimeni. Vedem ce va fi, cum frumos și miraculos a spus Homer, pe vremea în care juca la Dinamo.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2097 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.