Moș Neculai, despre Guvern: "Încălțăminte de-ngheață apele"

Moș Neculai, despre Guvern: "Încălțăminte de-ngheață apele"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ca să vedeți cât de frumoasă este diversitatea asta, în seara în care urma să vină Moș Nicolae, unii se gândeau la cât au fost de cuminți, anul acesta, în timp ce alții mimau gândirea. De pildă, fanii lui Brâncuși și ai lui Cioloș se gândeau la "Cumințenia pământului", iar doamna Carmen și-a pus ghetuțele lustruite sub Ficus, cu gândul la Muțenia aceleiași planete.

Apropo de președintele țării, sub sloganul "Sărbătoarea e sărbătoare, indiferent cât de frig este când ninge sau nu", Klaus Iohannis și-a lustruit klăparii, încă din preziua plecării în Dubai.

Ziua de 5 decembrie este ziua în care politicianul românesc începe pregătirile pentru Bobotează, iar pe 6 decembrie le definitivează. Mesajul Moșului pentru politruc este "Încălțăminte de-ngheață apele!"

Până și Ciucă de la peneleu' s-a acomodat cu semnificația ludică și datina pret-a-porter a serii de 5 decembrie. Moş Neculai Ciucă, aşa cum este alintat de către membrii de partid, le-a adus românilor o nuia: ”Dragi români, stați liniștiți și cuminți, că nimeni nuia. Priceperea mea, de pildă, nu se ia, nici s-o lustruiești cu ceară".

În mod cu totul cinic şi ironic la adresa celor care-i fredonează Prohodul, de ani de zile, Ion Iliescu și-a lustruit pantofii de lac.

Avem şi vești mai puțin bune! Cei mai necăjiți și dezamăgiți au fost copilașii care au comis imprudența de a-i cere lui Moș Neculai un trenuleț. Moșul tocmai i-a anunțat că ajunge abia de Crăciun. Trenulețul, nu Moș Neculai.

Conform datinei consumeriste, mulți români și-au împodobit cardul şi şi-au măsluit glicemia.

Poza care însoțește articolul de azi reprezintă unul dintre motivele pentru care până și Putin s-ar deghiza în Moș Neculai. Ca să afle şi italienii ce le-ar putea pune Moșul în Cizmă.

O doamnă din județul Vrancea a fost auzită strigând, azi-dimineață: "Bună dimineața la Moș Adjud!". Asta după ce, aseară, a scris pe feisbuc că îl așteaptă pe Mosh Nicolae. Din fericire, Moshul nu shi-a pus mintea cu ea, transmițându-i: "Âmi pare rău, Mirela, dar anu' ăsta nu partikip!".

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1725 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:47

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Miercuri, 06 Decembrie 2023 14:13
    95.76.32.***
    Până la Perestroika lui Gorbaciov îl aveam doar pe Moș Gerilă, care conform datinilor sovietice venea de Revelion și cu asta basta.Acum e mai complicat, avem Ballantine´s Day, Halouin și tot soiul de moși, babe, sfincși și sconcși de nici nu mai știi cum să-ți împarți bugetul pentru daruri!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.