CTP a fost internat în secția de Binecologie

CTP a fost internat în secția de Binecologie
Evaluaţi acest articol
(81 voturi)

* Ca-n fiecare an, Crăciunul a adus și vești mai puțin digerabile. De pildă, secția Primiri-Urgențe din spitalele din România a fost binecuvântată și onorată cu prezența multor dreptpacienți, care-au ținut morțiș-târâș-grăpiș să-și arate recunoștința și obolul alimentar. Aceștia au fost declarați victime ale generozității rudelor și a lui Mov Crăciun. Sau, cum spun britanicii de la Plecări-Urgențe-Intestinale, s-au gift-uit festiv, ca nu cumva să șomeze cei de la Ambulanță.

Au fost și cetățeni inspirați, care, deși au mâncat bulimic de mult, și-au făcut timp și pentru cinstirea moaștelor sfântului mare mucenic aitist Colebill Gheiț.

* Preacopiernicul Cristian Tudor Popescu Pietone a sărbătorit Crăciunul în stilul și maniera care, într-o bună zi, îi vor netezi drumul către Săpoca: s-a născut, prin cezariană ezoterică, în fața Salonului de Inventică de la Bălăceanca Tzurkașiu.

* Suntem în a 3-a zi de chin, petrecere și voie bună de iarnă, și Moș Crăciun insistă: "Eu le-am adus românilor darul băuturii."

* În contextul zilelor de grea încercare culinară, românii care știu cu ce se mănâncă războiul strategic și mahmurelic au anunțat că sistează ajutorul promis gospodinelor ucrainene, după ce acestea au rămas fără murături. Vă reamintesc că borcanele cu murături ale doamnelor din țara vecină au jucat și încă joacă un rol crucial în efortul lor de a-și apăra țara de agresiunea dronelor rusești.

* În a doua zi de Crăciun, grație proniei divine și chiciurei jurnalistice, am făcut cunoștință cu o expresie pe care, din neatenție sau din pură ignoranță, n-o știam. Site-ul ziare.com a scris: "Cum începe anul meteorologic în România."

Avem, iată, și un "an meteorologic". Mă aștept ca, în 2024, să avem "anul hidrologic""anul seismic", "anul artistic""anul demiurgic" și, de ce nu, "anul boului sublim", cunoscut și sub numele de "Anul Șeptelic al Alegătorului cu Mari Așteptări". N-am nicio îndoială că specialiștii de la ziare.com vor veni cu detalii legate de trăsăturile și însușirile anului meteorologic, ce hram poartă acesta și, nu în ultimul rând, cum a ajuns Sf. Mc. Busu să fie declarat ocrotitor al anului meteorologic.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 95435 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:03

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

  • postat de Marian T
    Joi, 28 Decembrie 2023 21:54
    82.76.59.***
    ? Felicitari pentru articol d-lui Cezar Oana !
    1
    1
  • postat de VL
    Joi, 28 Decembrie 2023 01:13
    86.124.200.***
    @Petcu, felicitări! Tocmai ați inventat apa caldă!
    1
    5
  • postat de Petcu I.
    Miercuri, 27 Decembrie 2023 21:36
    5.14.128.***
    Cristian Tudor Popescu (din foto) nu este aceeași personalitate cu Cristian Popescu Piedone....
    3
    6
  • postat de Liviu Ficior
    Miercuri, 27 Decembrie 2023 21:35
    86.124.127.***
    Minunată scriitură! Cu ironie fină sau viguroasă, articolul denotă mult talent publicistic și o analiză care, nicidecum, nu trebuie tratată doar hazliu. Iată o presă de calitate superioară! Sincere aprecieri, păstrați poziția și jurnalistica noastră va trăi! Cu întreagă stimă, Liviu Ficior.
    7
    10
  • postat de George Luchian
    Miercuri, 27 Decembrie 2023 17:08
    82.79.152.***
    "Viitorul sună bine!"
    7
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.