"Nu mai cine nu grecește nu e omenește"

"Nu mai cine nu grecește nu e omenește"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Ca fost stareț de covrigărie de Buzău, Înaltpreapesedistul Maricel a avut vo 3 variante de penelerinaj (sper ca peneliștii să-mi ierte blasfemia): să meargă pe apă plată alacalină cu ski-jet-ul lui Iohanius, să meargă în Athos cu mopedul, sau, Doamne iartă-mă, să se ducă în Sfântul Munte cu vatopedul electric. Preacucernicia sa Ciolacu a ales varianta comodă, adică s-a dus la pagina "Opere complecte" a DEX-ului, și a constatat că "Athos, Portos și Marcelos" este o poveste electorală de seară pentru adormirea copiilor de alegători.

* Ca efect duhovnicesc al vizitei în Muntele Athos, premierul Marcel Ciolacu a fost auzit recitând, cu evlavie social-democrată, o așa-zisă rugăciune de termoficare electorală și isihasm bronșic:

"În ger, în gerașul meu / Ce mi te-a dat Dumnezeu

Io sunt mic, tu fă-mă mare (președinte)

Io sunt slab, da' știu să mă dau tare".

* Impresionat de acțiunile pelerinului-șef, mi-am amintit de un episod haios, petrecut acu' 4 ani. Cu ocazia Congresului PSD de la Sala Palatului, unul dintre colegii lui Marcel Ciolacu l-a comparat pe acesta cu Ștefan Bănică Jr.

Pentru cei nefamiliarizați cu tradiția, precizez că, în fiecare an, înainte de Crăciun, îndrăgitul artist concertează la Sala Palatului din București. Mă tem însă că altceva l-a inspirat pe epigonul lui Ciolacu. Iubitorul de metafore și comparații de partid a confundat-o pe secretara lui Maricel cu Andreea Marin sau, și mai amuzant, cu doamna Geta, celebra specialistă în chiuvete de bucătărie.

* Din cauza ninsorii și a influenței nefaste a virozelor de sezon asupra fenomenului artistic, renumitul artist Tudor Gheorghe a anunțat că, la concertele sale din această iarnă, pot participa exclusiv cei răciți cobză.

* Una dintre cele mai reușite glume scolastice involuntare, comise ieri, este opera unui văzduholog de la Frigidi24"Ciclonul polar a făcut ravagii în țară. Toate școlile din Iași se vor închide din cauza viscolului."

Sper să nu fie concediat pentru imprudența de a fi dat cogeamitea ciclonul pe un biet viscol arhetipal și desuet. Dar mai frumoasă decât această metamorfoză este personificarea din ultima frază. Autorul titlului s-a jucat cu diateza mai abitir decât o face gerul cu pietrele din redacție. Practic, jurnalistul a încercat să demonstreze că și el a fost la școală, în special iarna, când unitățile de învățământ se închideau în ele, din cauza troienelor, dar mai ales din pricina introvertirii.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1590 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:04

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Miercuri, 10 Ianuarie 2024 09:50
    95.76.32.***
    Trebuie amintită și grija lui Daniel Fistichiu pentru educație. Auzi trăznaie, cică dacă se comasează alegerile, școlile vor fi inchise mai puțin și elevii nu o să trebuiască să recupereze așa multe ore. Un fel de România educată prin alegeri. O să avem oameni de știință, cred.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.