Bancnota cu Eminescu n-a existat

Bancnota cu Eminescu n-a existat
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Slavă domnului poet Marin Sorescu, care a scris o poezie ce conține unele dintre cuvintele de mai sus, că nu știu pe unde mi-aș fi scos cămașa și portofelul cu mânecile la spate pentru o asemenea blasfemie! Ce vreau să remarc este că, în timp ce mimam gândirea contemplativă lângă lacul de unghii cel albastru al soției, mi-am dat seama că se apropie Ziua Culturii Naționale. Adică ziua aceea nepereche, în care ne amintim de poetul nostru național, pe care până și doamna Viorica Micle îl iubește, în felul ei. Pentru cei care se prefac că nu-și mai amintesc de fosta prim-ministră a țării Viorica, fac precizarea că ea este singura personalitate care a avut curajul să recite bară la bară, pe Valea Prahovei, celebrul poem eminescian: "Sara Predeal".

* Pe îndrăgitul site de umor sanitar involuntar Stiripesurse.ro, era scris, ieri, cam așa: "Cum să facem diferența dintre o răceală și gripă, boli respiratorii cu simptome foarte asemănătoare."

Cu toată rușinea, mă încumet să explic eu: ieșim, brusc, pe stradă, îmbrăcați sumar, de ca și cum am fi fugit de la Obregia, în contextul neatenției și lipsei de interes ale badigardului. Dacă prima persoană cu care ne întâlnim pe stradă este un erou care seamănă cap tăiat cu Beatrice Mahler, înseamnă că destinul ne tratează cu răceală, de ca și cum ar avea ceva cu noi. Dacă însă doamna doar seamănă cu Beatrice, dar nu este ea, ci ginecologul Străinu Cârcel, e semn că cineva acolo sus ne îndrăgește și nu doarme de gripa noastră. După care, îl sunăm pe paznicul care ne lua temperatura la intrarea-n supermarket și-l întrebăm cu voce gâtuită de emoție dacă testul PCR e totuna cu testul Barza. Apoi, îl salutăm politicos de mamă lăuză și închidem telefonul, ca să nu ni se consume bacteria.

* O pensionară din Elveția, aflată în scaun cu rotile, a scăpat cu viață, după ce un tren a trecut peste ea.

Noroc chior?! Naș zice, pardon de exprimarea ceferistică! Cred că e un fel de ghinion. În sensul că, dacă Elveția îl avea pe Iohannis, astăzi pensionara ar fi fost decorată cu Ordinul Muncii la Clasa I, în vagonul restaurant, bașca ar fi primit titlul de "Evita Peron" la linia una, plus o pereche de schiuri fabricate în Klaustria.

* La redacția celebrului Radio Erevan Ghelie ne-a sunat un cititor vegan:

- Cum se spune "carne artificială" în limba română?

- Porcărie.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5133 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:04

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 08:07
    95.76.32.***
    Și doamna Mitzura Arghezi o fost invidioasa două mandate că nu a ajuns să interpreteze în maghiară Așa-i românul, însă acum e în carantină împreună cu Vadim....a răcit nu e gripată, Dumnezeu și PRM-ul s-o ierte !
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.