Eminescu să ne judece/ Lângă ciolacul cel albastru

Eminescu să ne judece/ Lângă ciolacul cel albastru
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Trăim clipe absolute, despre a căror încărcătură emoțională și culturală doar un eminescolog autentic ne-ar putea vorbi exhaustiv. E 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale.

* Ca-n fiecare an, hermeneuții nepereche de la Sport.ro îl dau pe Eminescu Mihai ca și plecat la Steaua.

* Pentru mine, această zi are și o semnificație complexă, cu vădite accente sanitar-lirice. Acu' vreo 3 ani, un paznic de la supermarketul din cartier mi-a recitat superbul poem "Odă în termometru antic", nu înainte de a-mi lua temperatura în desert, cum spune psalmistul de la cofetăria de lângă.

* În onoarea marelui poet român, Klaus Iohannis a numit-o, în 2018, pe doamna Dancilă premier al României, după ce-a aflat de la consilierul său literar că Viorica Micle trăiește.

* Și tot Iohannis le-a transmis, azi, un mesaj românilor care încă țin la Eminescu: "La steaua care-a răsărit/ E cale-atât de lungă/ Încât nu cred că vom putea să ajungem cu avionul/ Așa că mai bine jucăm golf/ Lângă ciolacul cel albastru/ Încărcat cu flori de ienupăr sau nufăr, că nu mai țiu minte exact."

* Eminescu: "Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată..."

* Ion Iliescu: "Verbele de conjugarea a 4-a nu mi-au plăcut niciodată."

* Expresiile eminesciene care l-au impresionat pe Arafat:

* - Lângă acul cel albastru...

Să-mi împletiți un pat din tinere tulpini.

Da, împărate, şi care-i problema? Aşa s-a recitat atunci".

* De vreo 3 ani, cercetătorii se laudă ca au creat un algoritm care poate ghici afilierea politică a unei persoane, pe baza unei singure fotografii cu fața sa.

Politicienii care nu sunt fotogenici au mari dificultăți în a-și afla apucăturile și simpatiile politice. Dan Barna este unul dintre acești suferinzi. Când vrea să-și afle diagnosticul ideologic, Barna îsi ia afilierea, soția de mână și masca sanitară pe față, și se plimbă cu ele la iarbă verde, în sânul și mijlocul naturii.

Până și Diana Șoșoacă a fost curioasă să-si afle afilierea politică. Cu ocazia protestului fermierilor și transportatorilor, Șoșoacă și-a făcut o poză. În mai puțin de 3 secunde de la executarea instantaneului fotografic, telefonul mobil a fugit în munți. Mai precis, în munții de gunoaie din sectorul agricol Ilfov. Întrebat de către reporterii de la Frigidi24 ce l-a apucat, telefonul smart al Dianei Șoșoacă a răspuns: "Am vrut să-mi fac partid politic de centru-dreapta și nu numai".

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1668 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:04

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Luni, 15 Ianuarie 2024 10:23
    95.76.32.***
    La momentul respectiv, doamna Dăncilă nu a știut că a sufla in flaut nu înseamnă a canta, trebuie sa miști și degetele...de la picioare, vorba francezului saudit Ghoethe frate cu primul schior pe schiuri al țării.
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.