Școala de vidanjori are liceul în curte

Școala de vidanjori are liceul în curte
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Un vechi proverb copulativ zice că dacă Ligia Deca n-ar fi existat, ea trebuia inventată. Din fericire, Ligia e bine-mersi, bașca este ministru cu normă întreagă. Acum două zile, ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit ca-n curtea școlii. Mă rog, e un fel de a spune: "2024 va fi ultimul an cu școli care au WC în curtea școlii". Teoretic, l-a citat pe reputatul poet francofon-existențialist din Adjud, Andrei Maro, care, la terminarea școlii de șoferi, a postulat: "Anul 2024 va fi an bisect cu WC-ul în fundul curții, sau nu va fi deloc." Practic, doamna Ligia Deca ne-a adus în jenanta situație pestilențială de a ne întreba dacă, după anul 2024, școlile vor mai avea curte sau, și mai îngrijorător, dacă nu cumva vrea să mute WC-urile din curte în online, acolo unde ar putea ajunge și școlile profesionale de vidanjori. În realitate, tot ce-am înțeles eu din declarația ministrului Educației e că 2024 este an și că, după el, ar putea urma și alții. Ocazie pentru cantautorul nostalgic din mine să evoce un crâmpei de șlagăr scolastic: "Ani de liceu, când la mate dai de greu/ Ani de liceu, când auzi că n-ai veceu'...".

* Un bărbat din Roman a fost încătușat de către truditorii cu cașchetă de la Poliția Locală, urcat în mașina din dotare și amendat cu 1.800 de lei, pentru că a curățat zăpada de pe trotuar. Potrivit unui ziar local, bărbatul a vrut s-o ajute pe vânzătoarea unui magazin să curețe zăpada de pe trotuar, moment în care în zonă a apărut un echipaj de poliție. Potrivit unei hotărâri de consiliu local, este interzisă aruncarea zăpezii de pe trotuar pe carosabil. Rubrica noastră a comis imprudența de a-i cere părerea psihologului Poliției Locale din Roman. Potrivit acestuia, romașcanul săritor n-a procedat corect, din punct de vedere moral și civic: "Da, e un om săritor de omenie, dar s-a comportat aidoma unui cabotin de mâna a doua. Individul a mânuit lopata cu subînțeles, în sensul că a curățat omătul aluziv, indignându-i pe trecători. Oamenii care treceau la acea oră pe trotuar se așteptau ca bărbatul să respecte cutumele care stau la baza respectului față de muncă. Menirea lopeții este cu totul alta. Până și un polițist nemțean știe că omul care are în mână o lopată și nu se sprijină de ea este un om pierdut."

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1911 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:17

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Joi, 18 Ianuarie 2024 05:30
    95.76.32.***
    Omul și-a zis că dacă tot se desființează closeturile din grădina școlii, nu ar strica să monteze pe „trotual” niște bideuri din recuperări și s-a apucat de lopată. Miliția însă nu vrea să-și spele obrăjiorii, așa că bietul om a fost priponit și amendat.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.