Nu vă fie frică, feisbucul iar pică!

Nu vă fie frică, feisbucul iar pică!
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

5 martie 2024 este marțea neagră a internetului. A fost dezlegare și delogare la pește, cum spun analistele de la videochatGPT. A căzut feisbucul! Preț de vreo 60 de minute, poate chiar mai mult, i s-a lălăit Prohodul, varianta de mentenanță.

Planeta a intrat în fibrilație, trepidație, vrie.. și mai erau niscaiva cuvinte "care ne doare", dar le-am uitat. Suntem atât de dependenți de socializarea digitală, adică de alienare, încât, înainte de a ne gândi că noi am căutat-o cu lumânarea, ne-am grăbit să-i decorăm frigiderul lui Marcu Țucărberg de la META, pe motiv că el a inventat ceara. E dovada irefutabilă că Terente îsi consolidează reputația și respectul în conștiința anatomică a românilor si nu numai.

Timp de o oră, cât a fost întrerupt feisbucul, m-am holbat la poze cu Laika, personificarea canină a uneia dintre obsesiile utilizatorilor rețelei de socializare. Ca să nu turbez de singurătate și isihasm digital, am început sa latru recreativ, la mine însumi, cât şi la lună. Ca maidanezul rupt de foame la ecosistemul bio. E adevărat, mă cam jena și lesa propriei neputințe și a adicției, cum spunem noi, utilizatorii din mediul rural. Asta înțeleg eu prin "anatomia lui Grivei".

Nu stiu cum se face că, taman când feisbucul era în colaps, ne-a bătut la ușă un vecin, ca să ne aducă, vezi Doamne, ceva de pomană. Un fel de LIKE offline, din snobism curtenitor și compătimitor. Încă trăiesc cu impresia că, de fapt, vecinul voia să socializeze, profitând cinic și inuman de faptul că Rețeaua era la pământ. Și tare mi-e teamă că ne-a cerut și prietenia. Așa ne trebuie, dacă, în loc să-i dăm BLOCK, i-am deschis ușa, de parcă nu mai văzusem vecini milostivișsi prietenoși.

Din cauza avariei feisbucului, era cât pe ce să nu aflu că Simona Halep a scăpat de suspendare. Și ca să vedeți cât de important este acel tribunal, la nici 2 minute de la aflarea veștii, cineva i-a sugerat lui Ion Iliescu să meargă și el la TAS. Hâtru și viu, cum îl știm, nea Nelu a răspuns: "Unde, la TAS?! Nu, mulțumesc!"

De regulă, feisbucul afișează rubrica "Poate îi cunoști". Alaltăieri, după avarie, îmi arăta: "Ferească Dumnezeu să ai de-a face cu ei!"

Azi îmi schimb parola. Pe o stică de rachiu, cum spun vasluienii din mediul offline. Laic și hahaha!

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1424 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.