Roșia Montană - pentru unii mumă, pentru Ciolacu ciumă

Roșia Montană - pentru unii mumă, pentru Ciolacu ciumă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Din cauză că agenda publică și interesul național l-au ținut departe de tradiția populară a începutului de martie, premierul Marcel Ciolacu a decis să prelungească Zilele babei. Ca să nu-i indigneze pe tradiționaliștii din aripa dură a electoratului, Ciolacu a anunțat că așa-zisa prelungire a Zilelor babei e precum gaura de la covrig: există, însă doar metafizic. Pe persoană metafizică.

Mă mir că domnul Maricel și-a făcut timp pentru așa ceva. Domnia sa a fost prins. Scuzați imprudența! Am vrut să spun că a fost prins cu nebunia iscată de procesul "Roșia Montană"! Sau, cum frumos și populist îi zice Maricel, când face piața, "Pătlăgica de 24 de carate". Există însă un murmur național, potrivit căruia premierul ar fi influențat bursa, antepronunțându-se pesimist în privința șanselor României de a câștiga procesul. Pe șleau, declarația domnului Ciolacu ar fi influențat bursa. Vădit tulburat de bănuială, Ciolacu s-a întrebat retoric: "Cum adică să așa și pe dincolo, că vai că nu'ș ce, c-am jucat sau nu la bursă? Păi, ce, io joc la bursă?! Eu n-am avut bursă nici măcar când se zvonea că sunt student la fără seral. Ca să nu mai vă amintesc că, acum 5 zile, am fost în Dubai, ca să studiez burka, c-am auzit la radio că a picat burka de la New York."

Vădit marcat de speculații, Maricel Ciolacu și-a încheiat declarațiile într-o notă lirică, citându-l pe remarcabilul artist de manele meteo, Țancă Uraganu : "Munții noștri aur poartă / Iar noi, ca și români, cerșim, că n-avem încotro, din poartă-n poartă, dând vina pe balamale, care, când nu sunt unse, scârțâie de te fac cu capul. Că doar nu vă imaginați că cântăreața aia mică l-a lăsat pe Ghiță cu karaochii în soare, de pomană?!"

* După ce Tribunalul Internațional de la Washington a anunțat victoria României în procesul Roșia Montană, Klaus Iohannis a avut și el o reacție, asa cum îi șade bine unui fost primar de Sibiu, actual schior montan și vilegiaturist nepereche: "Am urmărit și eu cu interes acest proces... Pardon, scuzați, citeam de pe prompterul dlui Marcel! Așadar, am urmărit să nu fim urmăriți, cu atenție și îngrijorare, procesul Roșia Montană. Sincer, îmi pare rău de Gabriel Oprea, mai ales că, până mai ieri, alaltăieri, trăiam cu deplina convingere că Gabi Resources este una și aceeași persoană cu Gabriel Oprea. Ghinion!".

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1468 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.