De Ziua Mondială a Poeziei, CFR lansează "Versul Trenurilor"

De Ziua Mondială a Poeziei, CFR lansează "Versul Trenurilor"
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* În timp ce noi mimam interesul față de spectacolul oferit de Ciolacu și Ciucă, în conferința de presă la care a fost prezentat medicul candidat, în funcție de zodia în care s-a născut dușul Dianei Șoșoacă, o mâță din Băleni, județul Galați, a trecut singură la ora de vară, ca să toarcă după alt fus orar.

* Pentru că ieri a fost Ziua Internațională a Poeziei, un șef de post bigot din Vrancea l-a arestat alegoric pe un interlop, care, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni aniversare, s-a lăudat pe feisbuc: "Am recitat, dar am și făcut tentative de rimă cu premeditare."

Faptul că scriu despre Ziua Mondială a Poeziei cu întârziere are o explicație plauzibilă: e din cauza celor de la CFR. Îmi place modelul lor de a sărbători, cu întârziere. De pildă, cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, societatea Căilor Ferate din România a anunțat că va lansa, nu se știe când, "Versul Trenurilor". Este o culegere de haikuuri dadaiste, semnată de Acarul Păun și Mariana Carenina, doi dintre cei mai lirici impiegați de mișcare de la "CFR Marfă". Conducerea societății CFR speră ca volumul să ajungă în librării în 6-7 luni, poate chiar mai târziu.

Ca-n fiecare an, în cinstea Zilei Mondiale a Poeziei, membrii cenaclului literar MISA au elogiat romanul fluviu. Sau, cum ar spune domnul Cioloș, s-a recitat, în gura mare, poemul "Râul cel mai mic", scris de ioghinul nepereche Grig Bivolaru.

Un medic din Capitală a publicat un raport, potrivit căruia poetul care, cu mulți ani în urmă, i-a sărutat talpa piciorului unei doamne este autorul unui malpraxis fără precedent în istoria ortopedică a poeziei. Din nefericire, femeia încă suferă de platfus orar post-mortem.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1677 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.