S-au ieftinit săpunul și sărăcia la mâna a doua

S-au ieftinit săpunul și sărăcia la mâna a doua
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Din când în când, presa aseptică ne aduce la cunoștință pericolele neigienice care ne pasc și ne pândesc la tot pasul. Și foarte bine face presa, că doar n-o să stăm la aceeași masă cu ignoranța și nepăsarea. Astea ne-au pricinuit numai necazuri. Ați văzut doar cât de mult ne-a costat ignoranța: a trebuit ca sărmana Ursula Von der Leyen să-și rupă de la gura timpului său liber, ca să ne învețe cum să ne spălăm pe mâini. Nu întâmplător doamna Ursula este salutată adecvat, cu respect și recunoștință pentru acest demers lăudabil: "Săru' mâna dezinfectată, doamna Ursula!"

Potrivit unui studiu îngrijorător, deși știu că bancnotele sunt murdare, românii nu se spală pe mâini după ce pun mâna pe ele. Îmi pare rău că trebuie s-o spun, dar n-am încotro: românii nu se spală pe mâini, după ce pun mâna pe bancnote, din cauză că n-au bani să-și cumpere săpun. Despre dezinfectant nici nu poate fi vorba. Mai grav decât asta este că până și Ursula se preface că nu înțelege aluzia sanitar-igienică, iar un vaccin anti-sărăcie încă n-a fost creat. Poate și din cauză că românii au mai multă încredere în sărăcie, decât în genul ăsta de soluții miraculoase. Neglijența asta cu nespălatul pe mânuțe după atingerea bancnotelor seamănă cumva cu afecțiunile oftalmologice. Mulți români se plâng că n-au mai văzut bani... de la nunta lui Stevie Wonder. Mai precis de când s-a strigat darul băuturii, cum spun melomanii din Moldova. În realitate însă e felul lor de a se lamenta, ca sa poată masca sărăcia. Am un vecin de cartier, care e atât de relaxat și împăcat cu neajunsurile elementare, încât se laudă că el își cumpără sărăcia exclusiv de la second-hand. Motivul?! E mai ușor de întreținut și de spălat.

 

* A fost iureș, ieri, pe rețelele sociale! Tema dezbaterilor - filmul "21 de rubini", difuzat de Realitatea TV. Nu l-am văzut. Nu că n-aș fi vrut, dar timpul, grătarul și bulimia nu mi-au permis. Dau vina pe apucăturile astea, ca să nu-mi compromit ignoranța. Potrivit mărturiilor scrise pe feisbuc de către cei care l-au văzut, filmul "21 de rubini" e și despre corupția de la noi. În realitate, Iuda Iscarioteanul zâmbește cu subînțeles, amintindu-ne că 21 de rubini + 9 = 30 de arginți.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1453 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2024 15:03

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro