Premiul Bănel pentru literatură încotro?!

Premiul Bănel pentru literatură încotro?!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* A nins pe platoul Bucegi, acu' 2-3 zile. Nu-mi dau seama dacă a nins electoral, daca a nins premierul Ciolacu sau câștigătorul concursului Eurovision, pentru că, din păcate, jurnaliștii ezită să-mi spună dacă zăpada a pus stăpânire pe Bucegi, pe România sau pe munte. Tot ce sper este ca iarna să nu-și fi reintrat în drepturi, pentru că, sincer, nu merită.

Dar dacă tot l-am pomenit pe domnul Marcel, ar fi păcat să nu-i divulg năzuințele și prognoza. Ciolacu s-a arătat "ferm convins că, în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA." Aoleu, ni le iau și pe astea! Ce vreau să remarc, cu orice preț, e că Statele Unite ale Americii nu sunt în Moldova, ceea ce, pe undeva, mă face să cred că Marcel Ciolacu este optimist. Practic, nu-l doare gura să-și exprime optimismul, în limba română. După ce nu vor mai fi vize cu SUA, mai mult ca sigur că vor urma să dispară pensiile speciale, va fi rezolvat dosarul Mineriadei, iar Piedone Africanul va juca la păcănele în celebra serie "Toate mi se-ntâmplă numa-n UE".

* Din cauza concursului de frumusețe muzicală îndoielnică "Eurovision" și a fascinantei Aurore Boreale, era cât pe ce să ratez una dintre veștile care m-au copleșit, inclusiv din punct de vedere liric: "Valeriu Argăseală, președintele FCSB, lansează un nou volum de versuri."

E ușor a juca fotbal, când nimic nu ai a spune despre arbitraj, cum ar zice hermeneutul literar Sebastian Colțescu. Vă mărturisesc că știrea m-a surprins. Dar nu pentru că nu-l vedeam în stare pe nea Vali Argăseală să scrie versuri, ci pentru că habar n-aveam de apucăturile și îndeletnicirile lirice ale fostului arbitru de fotbal. Parcă-l și aud, acum, după ce FCSB a câștigat titlul de campioană a Superligii: "Lăsați-mă să mă pregătesc pentru Bănel! Premiul Bănel pentru literatură!" Sau, cum ar spune domnul Gigi Becali, premiile Gopo pentru literaturmă.

* Astăzi este Ziua Națională a capitalei Columbiei. Cu acest prilej, va avea loc tradiționalul marș alegoric inspirat de descinderile minerilor din Valea Jiului în capitala României, în urma cărora ortacii au descoperit droguri și valută la peneleu' și la penețeu'. E trucul artistic și aniversar al columbienilor, prin care încearcă să înfrățească Bogota cu Bucureștiul.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1382 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2024 16:13

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro