Pe când DN 26 era plin de dinozauri

Pe când DN 26 era plin de dinozauri
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* În localităţile din zona de nord a judeţului Tulcea a fost emis, sâmbătă dimineață, la 6.45, un mesaj Ro-Alert care anunţa riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului ruso-ucrainean. Resturi de drone au fost găsite până acum în România de patru ori, în zonele localităţilor Plauru, Nufăru şi Grindu. Şi zic unii băieţi cu ochi albaştri cărora nu le place ţuica de prune că în curând alertele astea vor fi mai dese decât avertizările meteo de caniculă. Puşchea pe limbă!

* Cererea globală de aur a fost în primul trimestru din 2024 cea mai mare din 2016 încoace, iar preţul metalului galben este în creştere accelerată. În opinia analiştilor cu gura pocită, acumularea de aur este un alt semn de viitor război. Bonus, Polonia este cel mai mare cumpărător din Europa.

* Oamenii de ştiinţă au anunţat că asteroidul a cărui ciocnire cu Terra a dus la dispariția dinozaurilor, acum peste 60 milioane de ani, a determinat printre altele apariţia viţei-de-vie şi, implicit, a strugurilor şi... beţivilor. Deşi asta încă nu s-a confirmat oficial, cred că prin nordul judeţului Galaţi erau pline drumurile de dinozauri, mai ales toamna târziu. Şi-aşa se explică şi de ce autorităţile tot fac reparaţii an de an pe DN 26!

* După semnalele de alarmă trase de sindicatele din siderurgia europeană, care avertizează despre problemele majore din industria oţelului, se pare că şi industria textilă trage să moară, iar brandul Braiconf din oraşul vecin solicită sprijin guvernamental pentru depăşirea problemelor. Soluţia este, evident Marcel Ciolacu, premierul aflat în campanie electorală pentru preşedinţie promiţând bani în stânga şi-n dreapta tuturor, unora chiar fără să i se ceară. Cei din urmă sunt probabil conştienţi că preşedintele n-are bani pe mână decât pentru... golf şi schi!

* Noul premier laburist al Marii Britanii, Keir Starmer, a declarat că "nu este pregătit" să continue planul guvernului conservator anterior de a-i deporta în Rwanda pe migranții ilegali din Regat. Bineînţeles că nu e pregătit omul, de-abia a trecut fugitiv prin Downing Street 10, aşa că harta aia mare de pe perete nici măcar n-a văzut-o. Dar dacă aplică metoda Chaplin la eliberarea de la Sing Sing, poate să ia o decizie rapid de tot. Riscul e să pice tot Rwanda, că e cam prin centrul hărţii.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1008 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2024 17:06

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro