Mungiu şi imunzii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aşteptat cu cărămida de bani la Oltchim, Dan Diaconescu a dispărut din ţară. Patronul OTV a fost văzut pe ruta Bucureşti - Munchen, deci putem specula că omul a plecat să sărbătorească la Oktoberfest. Deşi, la cât de angoasantă a devenit povestea economiei naţionale, mai degrabă i s-ar fi potrivit un Halloween, ceva...

* Zic gurile rele că, prin cumpărarea pachetului de acţiuni la combinatul din Rm. Vâlcea, DD duce tradiţia Elodiei mai departe. Vom vedea peste câteva luni fotografii cu Oltchimul, se va vorbi despre el ca despre o entitate care a respirat printre noi.

* Biserica s-a supărat pe regizorul Cristian Mungiu pentru pelicula „După dealuri”, protopopul de Vaslui declarând că „acest film va aduce o imagine proastă asupra poporului român şi asupra bisericii noastre, mai ales în comunităţile şi popoarele care nu cunosc realităţile noastre. Noi nu avem aşa ceva.” Sigur, noi nu avem nimic din ce se arată în filme, la noi situaţia este şi mai dură. Vă dau un singur exemplu din parohia în care-mi fac veacul: preotul a refuzat de zeci de ori să facă slujbe de înmormântare pe simplul motiv că rudele răposatului nu cumpăraseră lumânări și prescuri de la biserica sa! Mă rog, biserica este a lui Dumnezeu, dar uneori cei care îmbracă sutana ca pe trening uită că nu au puteri nelimitate. Aşadar, despre ce vorbim, domnule protopop? N-am văzut filmul lui Mungiu, dar pariez că există situații şi mai dure decât cele prezentate acolo.

* Şi nu lăsăm subiectul de izbeliște, nu! Deputatul Andrei Sava, de pildă, a depus un proiect de lege care prevede neimpozitarea salariilor clericilor, indiferent de cult, dacă respectivul cult este recunoscut în România, parlamentarul spunând că iniţiativa sa este, sanchi, „o recompensă mică pentru serviciile pe care clericii le asigură în comunitate”. Mai avea un pic şi făcea un autodenunţ: nene Sava, câţi popi te-au ajutat în campania electorală? Acum îmi vine să-l cert şi pe Cristi Mungiu: monşer, despre aceste situaţii, cu preoţi spunându-le enoriaşilor unde să pună ştampila, când turnezi un lung-metraj, ă?      

Citit 676 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2012 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.