Auxiliar de mă doare maxilaru’

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până la proba contrarie, îmi permit să fiu subiectiv până la Sfântul Petru în rubrica de faţă. Nu l-am mai pomenit pe Dumnezeu, e ocupat cu calificarea Stelei în primăvara europeană... Aşadar, am o problemă personală cu hapsânii care editează manuale şi diverse auxiliare care trec de comisiile Ministerului Educaţiei. Deşi, în mod normal, ar trebui să-i trag de barbă doar pe învăţaţii din parohia Abramburicăi... Mă rog, nici eu nu ştiu ce vreau pe planeta asta. Ideea este că fiinţele feminine Carmen Stănculescu, Florica Dumitrescu şi Georgeta Manole-Ştefănescu - nu auzisem până ieri de existenţa lor - semnează un caiet auxiliar „de Ştiinţe ale Naturii” pentru clasa a III-a şi au tupeul nefardat de a le cere unor mucoşi de 9 ani următoarele chestiuni: „Dă exemplu de corpuri care pot fi simultan folositoare/nefolositoare” şi „Scrie câteva corpuri care îşi schimbă mărimea”. Dacă-mi urmăriţi frecvent rândurile, mă ştiţi de neastâmpărat. Îmi doresc să le răspund, am ceva spaţiu la îndemână:

1. Alde madam, aţi cotizat ceva la licitaţie? Doar n-o să-mi spuneţi că aţi câştigat-o ca Dan Diaconescu. Nu, nu cred asta, mai ales că, iată, povestea cu Oltchimul s-a terminat. Adică nu va mai depinde de Elodia sau de Tolea Ciumac.

2. Aş vrea să ofer cel puţin un exemplu de corp care poate fi simultan folositor/nefolositor. Să zicem că însuşi Ministerul Educaţiei este acel corp pe care îl căutaţi. El este folositor în relaţia cu editorii de publicaţii/manuale/auxiliare. E chiar o vacă bună de muls. Simultan, Ministerul este nefolositor în relaţia cu elevii şi, dacă vreţi, cu părinţii. Primii nu învaţă nimic, li se umple creieraşul cu informaţii diverse, iar ceilalţi trebuie să umble mereu la buzunar. Deşi învăţământul românesc este gratuit, profesorul îşi ia mai mult decât poliţistul. El e adevăratul Naş, nu controlorul de tren...

3. „Corpuri care îşi schimbă mărimea”? Nebunaticelor, vreţi să scoateţi castanele din foc cu mâna altuia? De ce n-aţi scos voi un auxiliar la Playboy, aţi fi fost mai practice. Reţineţi, eruditelor: niciun corp nu-şi schimbă mărimea fără a fi supus unei presiuni exterioare. Da, masajul este un soi de presiune.

Citit 1970 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2012 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.