Bun venit în haşo(p)ttism!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vă întrerup starea de weekend pentru a puncta o cugetare proaspătă a ministrului Culturii, Puiu Haşotti. Omul i s-a adresat unui jurnalist ieşean în termeni de nişă, cum altfel se poate exprima tătucul culturii autohtone? I-au scăpat printre dinţi următoarele flegme lingvistice: „Băi, eşti idiot, eşti tâmpit?” Haşotti nu este prost-crescut sau mârlan, nu, el doar certifică o stare de fapt. Doar ministrul (copro)culturii nu vărsase lături, aşa că putem păşi liniştiţi în epoca haşo(p)ttistă.

* Băiatul din mansarda culturii l-a certat pe ziaristul ieşean pentru că trebuia să dea explicaţii telefonice, deşi nu se afla în ţară. El, nu scribul de provincie. „Băi tâmpitule, tu vorbeşti pe roamingul meu?” Cu această ocazie am aflat că Guvernul Ponta practică o economie la sânge. Dom’le, să obligăm guvernanţii la plata facturii telefonice, deşi omul face impulsuri în interes de serviciu? Nţţţ, chiar nu mai este eficient să faci politică pe plaiurile lui Toma Alimoş...

* Ieri s-au împlinit 12 luni de la decesul lui Steve Jobs, acel nene care a inventat o anumită marcă de telefoane cu început de savantlâc. Smiorcăiţii neamului au început să bocească pe reţelele virtuale de socializare (în realitate, site-urile astea se giugiulesc nervos cu autismul). Extraordinar, nu mai puteţi voi că s-a dus Fănică de la Apple la Ceruri. O fi vrut să-i arate şi lui Dumnezeu tableta. Jupânul Atotputernic era puţin învechit, el mergea tot pe tăbliţele vintage ale lui Moise.

* Meciul de fotbal Turcia - România are miză, dar nu şi stadion. Pare-se că FIFA nu doreşte jucarea partidei pe tărâm otoman din cauza posibilului atac armat Turcia - Siria, altfel de meci, pe mult mai multe puncte. Ca să fim siguri că-i batem pe turci - sau cel puţin aşa să sune ştirea de marketing în genul vechilor cronici domestice - n-ar fi rău să ridicăm o arenă la Podul Înalt sau în Valea Călugărească.

* Celebrul campion în j’de mii de situaţii Michael Schumacher anunţă că se va retrage din Formula 1. Cine să-l mai creadă şi pe ăsta? E-un fel de Băsescu/Antonescu/Ponta al lor. Tot ne bate la cap cu promisiuni şi se alege praful de ele. Mihăiţă, ne mai ţii mult, mă?

Citit 763 ori Ultima modificare Vineri, 05 Octombrie 2012 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.