Debranşaţi de la încălzirea globală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 60 la sută dintre români se declară îngrijoraţi de încălzirea globală. Cel puţin aşa arată un sondaj realizat de Institutul Român de Studii Sociale. Lăsaţi-mă, vă rog, să-mi exprim îndoiala: cetăţeanul de la bloc nu va realiza niciodată diferenţa dintre încălzirea globală şi apa plătită la pauşal. Îmi permit următorul exerciţiu de imaginaţie, voi adresa întrebarea primului trecător de pe stradă şi tot eu voi oferi răspunsul:

 

- Stimate domn, iertaţi-mă că vă deranjez pe acest ger năprasnic! Ce părere aveţi despre încălzirea...

- Să-i ia dracu’ pe toţi cu încălzirea lor cu tot, că caloriferele mele e reci! Las’ să afişeze ei facturile pe lunile astea că le dau cu ele în cap!

- Dragă domnule, voiam să vă întreb...

- Ce să mă întrebi, bă? Tu n-auzi că m-am săturat? Am dat drumul la radiator ca să mă încălzesc, fir-ar mama lor a dracu’, că mă doare şi oasele de frig! Şi lasă-mă naibii în pace cu întrebările tale!

- Domnule, dar voiam să vorbim despre încălzirea...

- Băi, eşti nebun? Ţi-am zis de încălzire! Nu cumva tu eşti de la Apaterm? Poate-ţi trag şi una, lasă-mă-n durerea mea!

- Dar despre încălzirea globală voiam să vă întreb.

- Păi, e globală, omule! Că şi vecinii de pe scară are aceleaşi probleme, plăteşte şi ei la fel de mult! E problemă globală, dar la nimeni nu-i pasă de noi. Bine că-i votăm ca proştii, iar ei ne taxează încălzirea tot la global. Trebuie să avem încălzire la individual, dar n-ai cui să-i zici. Poate m-am enervat degeaba pe matale, dar zi acolo, la ziar, că noi, proştii, nu mai vrem încălzire globală, vrem debranşare. Să şi-o bage undeva, era să zic eu unde... Nişte nenorociţi cu încălzirea lor globală, cu tot.

 

Aşadar, să nu-mi spuneţi că 60 la sută dintre compatrioţi cunosc problema încălzirii globale! Institutul Român de Studii Sociale trebuie să-şi justifice pe undeva existenţa, însă am impresia că umblă cu întrebări à la Camera Ascunsă.

Citit 620 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2013 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.