Patriarhia şi ştirile de la ora 5

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Iarnă, ştiri despre cumplit sub toate formele sale. Toţi reporterii de teren şi-au pupat familia ca înainte de coridă, îi aşteptau copitele naturii la kilometrul 20. Sau 43, 51, naiba ştie care. Pe unul dintre ei l-am înjurat folosind epitete extrase tocmai din femur. Să mă şi justific: individul transmitea „live” de la Tişiţa, acea localitate care face legătura dintre judeţul Galaţi şi Europa. Bandajat cu fulare, bipedul gesticula şi zbiera ca apucatul (altfel nu te angajează, ce să facă televiziunile cu unul care nu poate fi isteric?). Arăta şoseaua care duce spre Tecuci. Citat: „Drumul care duce spre Tulcea este blocat de cinci ore”. Tulcea, zici? Dacă e să respectăm vicisitudinile geografiei palpate prin satelit - nu i-am cerut să consulte încă o dată Atlasul din şcoală, n-o fi auzit niciodată de el - şuşaua care pleacă de la Tişiţa spre est face legătura şi cu Australia. Cu China, Papua Noua Guinee... Bani de vinietă să ai.

* Tot de la teve. A fost ziua lui Nea Nicu sau, mă rog, ar fi putut fi dacă... Eh, aici intervine problema: într-o ţară, din care excludem cu eleganţă excepţia Nea Nelu, cu speranţa de viaţă la bărbaţi de 68 de ani tu vii şi spui din spatele tubului catodic că „Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit 95 de ani”? Avem câteva probleme de soluţionat:

1. Îl facem invidios pe Iliescu. El măcar a avut de partea sa aşa-zisa revoluţie din 1989. Şi pe Gelu Voican-Voiculescu.

2. Recent l-am omagiat şi pe Mihai Eminescu. De ce nu ni s-a citit de pe prompter că „poetul nepereche ar fi împlinit astăzi 163 de ani”? Nu-i tot vârstă matusalemică? Aşa şi Mihai Viteazu, dacă nu şi-ar fi pierdut puţin capul în Câmpia Turzii, ar fi serbat 455 de primăveri.

* Patriarhia Română se uită la ştirile de la ora 5. Altfel cum ar fi putut afla că poliţistul Cristian Cioacă, personaj de informaţie sângeroasă, insinuează că nevastă-sa Elodia e măicuţă printr-o mânăstire? „Nu există în evidenţele noastre”, se apără subordonaţii Preafericitului Daniel. Dar, dragi prelaţi, avocata Elodia n-ar fi putut activa într-un lăcaş sfânt cu numele folosit şi în barou. Sigur i se spune Maica Evdochia sau Sora Oteviţia.

Citit 655 ori Ultima modificare Duminică, 27 Ianuarie 2013 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.