Gropile din judeţ pe ochelarii Google

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Apar sau urmează să-şi facă apariţia ochelarii Google, un soi de computer portabil care va sta cocoţat pe nas. Năzdrăvănia asta îţi arată totul, vine cu explicaţii pentru orice element care-ţi iese în cale, practic este cel mai tare dispozitiv electronic de la iPad şi iPhone încoace. M-aş bucura enorm dacă ochelarii ăştia, la interacţiunea cu gropile autohtone din carosabil, ar prezenta următoarele detalii: cine a comis ultimele trei asfaltări, preţul pieţei din acea vreme şi cel practicat de firma aşa-zis câştigătoare, câţi proşti şi-au rupt maşinile în ele şi câţi urmează să păţească acelaşi lucru. Abia atunci ar fi nişte ochelari deştepţi-deştepţi, ca băieţii din energie.

* Apropo de văgăunile din asfalt. Cu cele din oraş ne-am obişnuit, ştim pe unde să le ocolim (cred că-s trecute şi pe GPS), dar ce ne facem cu noutăţile? Am călcat zilele trecute drumul spre Tg. Bujor şi m-a durut toată bucşăraia, iar pe unii originile, că nu m-am putut abţine. Îmi place că atunci când apar cratere în şosea, nu vin drumarii ca să le acopere, ci poliţiştii ca să planteze indicatoare de reducere a vitezei. Şi-aşa nu poţi să-i dai 90 la oră pe cărăruia asta de-i zice Drum Naţional, dar cum să mă obligi să merg cu 50 de kilometri pe cadran între Tătarca şi Ijdileni? Şi uitam să expun partea cea mai importantă: prostul din mine a achitat şi taxa de drum, rovinieta, care nu poate fi cumpărată pentru o zi (ce mama dracului, în străinătate plăteşti high-way-ul doar pentru utilizare, nu ca să-l ai în portofoliu - o zi îl călăreşti, o zi plăteşti, nenicule!), ci pentru minimum o săptămână. Îmi merit şi ne merităm soarta. Propun instalarea de camere video pe drumurile judeţene şi nu pentru identificarea şmecherilor fără rovinietă, ci ca să vadă şi autorităţile părţile moi ale şoferilor disperaţi că dau bani ca să-şi rupă maşinile pe uliţele patriei. Huo!

* România le oferă mămicilor condiţii mai proaste decât ţări precum Kuweit sau Libia. Numai în pielea Adrianei Bahmuţeanu să nu fii... Deşi, atunci când ţara ei nu-i oferă cele mai bune condiţii, se întoarce la Prigoană.

Citit 727 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2013 14:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.