Crimă, nu gripă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mielul întors de la ţâţa Prefecturii (şi, mai nou, a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei - acolo a fost încadrat ultima dată) e priceput din cale-afară. Se aude că l-ar fi tocmit pe interlopul „bun creştin” lăudat în numărul de ieri al ziarului cu fix 500 de lei. Adică cinci milioane de lei vechi, pentru crimă. Crimă, nene, nu gripă! Oricât de mult mi-aş dori s-o cotesc spre alte subiecte, căci avem şi Eurovision, şi parada militară din Piaţa Roşie, şi Lenuţa Udrea etc., nu mă lasă Bocăneanu. Sau Boacăne(nu). Aşadar, să ne jucăm de-a concluziile:

1. Pariez că interlopul angajat de fostul prefect să reducă la tăcere concurenţa a ciripit la Poliţie deoarece s-a simţit jignit. Cum să-i dai un avans de 500 de lei pentru asasinat? Mă apasă speranţa că sunt victima unei farse, că mi-a întins cineva o capcană de neam prost. Emanoile or Emanuelule, puteai să te simţi şi matale, să-i bagi omului în buzunar măcar 200 de euro...

2. Bănuiesc că omul deja certat cu legea care urma să ducă la îndeplinire planul fostului prefect de Galaţi l-a întrebat pe frezat, „bre, dar cum să-mi dai avans de cinci milioane?” Iar ăsta din urmă, individul care ne-a făcut de râs pe mapamond, o fi făcut şi el un pas în spate. Poate cu ceva de genul - „Eh, mânjeşte-o şi tu măcar puţin. Şi păstrează restul!”

3. Ex-reprezentantul Guvernului în teritoriu ar putea s-o păţească şi pentru că i-a dat cei 500 de lei la „negru” interlopului din Brăila. Păi, ce facem, ne batem joc de o meserie de pe vremea lui Cain şi Abel? Or facem omucidere, or ne ţinem de evaziune în formă continuată?

4. Mielul nostru, băgat puţin la ţarc, o fi încurcat etichetele, ca la supermarket... Aceşti nemaipomeniţi 500 de lei i-o fi pregătit pentru căpăţânile de duş care l-au trimis la arest în noiembrie 2013. Sau pentru cârnaţii păstraţi în grăsime care i-au pătat la fel de mult reputaţia. Sunt şi voi muri naiv, luaţi-mă ca atare, dar dacă mi s-ar oferi această sumă n-aş putea să scap nici de gândacii dintr-o bucătărie, darămite de-o fiinţă dotată cu niscaiva conştiinţă.

Citit 1371 ori Ultima modificare Vineri, 09 Mai 2014 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.