Comemorarea unei încarcerări

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cum să-mi ofere consultanţă gratuită, în public şi chiar High-Definition, un fost puşcăriaş, acel nene care a măritat combinatul siderurgic pe trei surcele? Fi-ţi-ar morga aia de interesant care şi-a exilat frizerul în vacanţă, la bunici! La ieşirea de la zdup, acolo unde n-a fost reeducat (documentele pe baza cărora condamnatul a fost scos mai devreme sunt baliverne, compuneri de clasa a IV-a), Bombonel a afişat aroganţa din 2004. Am zărit ceva din ea, chiar dacă la o categorie mai mică (a pierdut măcar vreo zece kile)...  

* Bombonică ăsta le-a spus ziariştilor prezenţi la comemorarea încarcerării sale (încerc diverse metafore, mi-e greu să cred că a fost eliberat) că nu va mai vorbi pe de-a moaca, adicătelea vom merge la el ca la un guru, cu o geantă de lovele, pentru a-i confisca un interviu. Ce ne poate povesti savantul de renume social-democrat? Condiţiile din pârnaie, cum s-a pupat cu Tony Blair la vânzarea Sidexului, cu ce ne-ar mai putea agăţa curiozitatea?

* Vorba unor amici care nu iau de bun ce ni se serveşte la televizor – Adelu îşi pregăteşte grabnic plecarea din ţară, se teme pe bună dreptate că epopeea gratiilor cu pampoane roz nu s-a încheiat, aşa că mai uşor cu martirizarea celui care, dacă ar fi câştigat alegerile de acum zece ani, ar fi inventat softul care numără ouă. Soft pe care l-ar fi folosit toţi cetăţenii patriei. 

* Unul iese, altul intră, căci acestea sunt vremurile în România. Bunea-Stancu de la Brăila, arestat la domiciliu, se pregăteşte de-un arest preventiv din cauza unei idioţenii frecventate şi de primarul Bacăului, Stavarache. Ce a făcut Împăratul Roşu de după dig? Ar fi luat legătura telefonic cu o altă persoană implicată în dosar, deşi îi era interzis acest lucru. Poate că omul n-a ţinut să-şi sune complicele (habar n-am ce calitate are ăla în dosar), dar nu-i vina lui că n-a putut să-şi facă un cont de Facebook. Sau poate că l-a căutat pe GSM ca să-l întrebe cum va fi vremea şi dacă ştie scorul meciului dintre Olympique Lyon şi Astra Giurgiu.

Citit 1503 ori Ultima modificare Vineri, 22 August 2014 16:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.