Unui vânător antenist

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un coleg de redacţie, om cu spirit, dar care trage de volan, nu de tastatură, mi-a şoptit zilele trecute că un salvator al Antenei 3 m-ar fi căutat de păduchi intelectuali... Distinsul vânător de capete venise la sediul "Vieţii libere" - doar n-o să tragi cu praştia prin Pădurea Gârboavele ca să nimereşti rubricandul de la ultima pagină - şi a aflat cu stupoare că nu prea trec pe-acolo. Pastila de faţă le-o fac pachet camarazilor şi le-o trimit pe e-mail. Prompt, elegant, fără complicaţii. Antenistul, un domn bine, septuagenar, conform descrierii unui iubitor de proză de cartier, striga cât îl ţineau bojocii că „unde-i Lungu, de ce scrie numai prostii?”. I s-a spus discret că n-o să mă găsească la sediu, ba chiar, mişcat de velocitatea verbală a cititorului, interlocutorul cu carte de muncă la ziar a umflat povestea. I-a spus nemulţumitului că subsemnatul ar sta mai mult ascuns, că-s precum bunăstarea în România, minunată, numai că n-o vede nimeni. Omul a plecat bombănind că de ce-mi permit să scriu că Antena 3 emite lături. Îl salut pe această cale şi-l informez că, faţă de foştii activişti de partid, grup din care n-are cum să nu facă parte, nu-mi pot reproşa nimic. Dar promit să mă forţez.

* Agenţiile de ştiri încearcă să-mi facă weekendul sprâncenat. Zice-se că poliţiştii au de-a face cu o veste bună, şi anume aceia dintre ei care au studii superioare vor încasa 25 la sută în plus la salariu. He, he, bine că sunt deştepţi ăia care au inventat această lege...

* Conform celei mai noi reguli de circulaţie, nu mai avem voie să transportăm copii fără centura de siguranţă. Adică, şi bancheta din spate trebuie mobilată - în caz că n-a fost niciodată - cu o bandă neagră care să-l ţină pe ăla mic lipit de scaun. Că gropile din România te omoară cu tot cu centură de siguranţă, nu cred că surprinde pe nimeni, important este să te găsească medicul pe băncuţă.

* Şi una pentru bătrânelul cu care am început poliloghia de astăzi. Domnul Dan Voiculescu, alias Profesorul, munceşte în pârnaie la un garaj. De fapt, la garajul închisorii. Va face tot posibilul, chiar şi de la dos, să repare maşina de vot a partidului-stat.

Citit 723 ori Ultima modificare Vineri, 05 Septembrie 2014 15:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.