Leapşa Lepşa (IV)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Carevasăzică, operatorul pârât de turism îţi spune, fie că vrei au ba, ce mai scrie Lio Mondu’, cum întreba regretatul Dem Rădulescu în comedia „Astă seară dansăm în familie”. Prezenţa jupânului pensiunii era la fel de oportună, parcă te obliga să-l trimiţi după pâine. În Cosmos.

Băiat needucat, cum mă ştiţi, am remarcat că gălăţeanul care s-a apucat de afaceri cu acumulatori de om - parcă aşa spune românul când pleacă în concediu, că-şi reîncarcă bateriile - e pasionat până-n măduva oaselor de electrice şi electrocasnice. Instalaţiile sanitare nu l-au cucerit, poate şi de aceea toaleta a ieşit cam gâtuită în proiectul de construcţie. De pildă, n-ai cum să cânţi într-o baie turistică din Lepşa, se agaţă notele muzicale de patul care ar fi trebuit să fie matrimonial (aşa scrie pe site), nu pentru doi navetişti condamnaţi la socializare.

Electrocasnicele, oh, da, fac parte din şeptelul pensiunii de trei margarete, altfel nu înţeleg de ce paznicul bostănăriei se îngrijeşte mai abitir de frigider, televizoare şi cuptorul cu microunde decât de clienţii care, se presupune, ar trebui să revină cât mai curând ca să-i aducă plusvaloare. Profit, mai pe înţelesul descurcăreţului din poveste. Neprietenosul stă cu ochii cât cepele pe telecomenzi, care nu cumva să i le strice vreun copil venit fix cu acest obiectiv la munte. Fiu-meu, de fiecare dată când îi explic că plecăm la cel puţin 200 de kilometri de casă, mă întreabă dacă are voie să spargă câte un dispozitiv - astea sunt pasiunile lui, montagne russe-ul şi telecomanda crăpată.

Poate că d-aia specialistul în relaxare din inima Vrancei se teme să nu intre în pagubă. Copile, lasă TV-ul din living, n-ai venit aici ca să manevrezi televizoare, ieşi afară la joacă! Nu, sfatul nu-mi aparţine, însuşi amfitrionul îşi permite să ofere sfaturi pe de-a moaca. Frigiderul, căci nu putem omite acest subiect, îi este la fel de drag. Dacă nu avem vreun produs dependent de câteva grade peste zero, proprietarul îşi permite să-l scoată din priză. Ştiţi, explică tacticos, mai economisesc şi eu curent. Altfel, nu-mi eliberează bon pentru nopţile de cazare, dar deja m-am enervat.

Sfârşit.

În acest text n-au fost omorâte sau chinuite animale.

 

Citit 838 ori Ultima modificare Joi, 04 Septembrie 2014 19:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.