Dacă ţi-a plăcut...

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* România anului 2014 ne-a putut furniza ieri o tragedie de primă mână. Un copil de 14 ani din Vâlcea a căzut în fosa septică. Spargem miliarde pe săli de sport cu mii de locuri în localităţi care abia adună câteva suflete, dar nu suntem în stare să ridicăm un tron la privata din fundul curţii sistemului educaţional. Tragedie, ăsta-i termenul nimerit, iar unul dintre furnizorii de informaţii, site-ul unei respectate televiziuni de ştiri, mă ţine agăţat cu următorul enunţ: „Vom reveni cu amănunte. Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter.” Da, ador momentele în care copilaşi nevinovaţi îşi dau obştescul sfârşit în câmpul muncii... Gata, dau bairam diseară în contul acestei nenorociri. Realitatea TV, fă, vii?

* Preşedintele Camerei Deputaţilor, ilustrul savant cu menghină Valeriu Zgonea, s-a întâlnit cu un vicepremier chinez, s-a pozat cu el, însă în timp ce se declanşa blitz-ul cei doi se ţineau de mână, ca amorezii. Fotografia, cu câteva greşeli gramaticale în descriere, a fost urcată pe contul de Facebook al lui Zgonea şi sunt convins că-l face geloz pe Adrian Năstase. Sau pe Cătălin Botezatu?

* Premierul Victor Ponta, un simplu candidat la prezidenţiale, este de părere că TVR-ul este postul Opoziţiei. Decât să mă enervez, vorba regretatului Gheorghe Dinică, mai bine-un cântec vesel să fredonez:

1. Victore, îmi insulţi inteligenţa şi nu este pentru prima dată (admit, e o idee împrumutată de la unul mult mai deştept decât mine) când cer drepturi electorale pe măsura capacităţilor intelectuale. Nea Ion din mediul rural care nu ştie care-i limba oficială în România (am văzut asta într-un clip minunat realizat de Răzvan Anghelescu de la Prahova TV) nu poate folosi un vot ca şi mine. Aia care, în aceeaşi emisiune, a răspuns sincer că preşedintele ţării este Bin Laden (ea, săraca la minte, a pronunţat altfel) n-ar trebui nici să se apropie la mai puţin de 50 de metri de secţia de vot. La fel ca spirtoasele, trebuie să ia distanţă.

2. O televiziune publică, pentru care lunar scot fără voia mea nişte parale, ar trebui să fie INDEPENDENTĂ, candidatule la preşedinţie! N-ar trebui controlată de NIMENI. O spui, Victoraş, de ca şi cum fix matale ai fi în Opoziţie. Oare când mi-oi face bagajele, ce naiba mai aştept?

Citit 946 ori Ultima modificare Vineri, 26 Septembrie 2014 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.