Jihadul şi luna cadourilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* V-am obişnuit cu tot felul de trăsnăi - politicieni şi campaniile lor, molime chiar şi mai mari, cutume româneşti de doi lei etc. Era cazul să mă revanşez şi să pun pe tapet o chestiune foarte serioasă. Un băiat, Abu Bakr şi-mai-nu-ştiu-cum (numele complet e prea mare, a fost generat probabil de apelativele fetelor pe care şi le-a tras în harem), a lăsat un mesaj audio care ar trebui să pună pe gânduri întreaga planetă. Acest Abu reprezintă asociaţia non-profit Statul Islamic şi le transmite adepţilor săi că trebuie să erupă vulcani de jihad peste tot. Cu alte cuvinte, omul nu se pregăteşte de Revelion, ci numai de pocnitorile de la doişpe noaptea. Istoria nebărbieritului supărat ca măgarul pe sat reclamă câteva precizări:

1. Nu înţeleg de ce Abu Bakr a trebuit să-şi dea drumul la verb chiar înainte de turul al doilea de scrutin al alegerilor prezidenţiale din România. Domnule Bakr, cui îi faceţi jocurile? O să vă bată Dumnezeu că vă implicaţi în campanie!

2. Îl întreb tot pe domnul care seamănă cu răii de la AC/DC în tinereţe: bre, dacă tot pomeneşti nişte vulcani de jihad, nu-i poţi direcţiona spre Teleorman? I-ar mai speria pe ăia care, înţelegi matale, vor ieşi la urne fără să fie invitaţi. Tuturor, cu mici excepţii, li s-a cântat de 40 de zile...

3. Asta cu jihadul s-a demonetizat pe meleagurile dâmboviţene. Dacă te mănâncă-n turban să ieşi pe stradă - în Galaţi, Caracal sau Bucureşti, e totuna - şi să spui că ai adus din Orientul Mijlociu o sacoşă de suveniruri, şi anume un pui de jihad, te ia lumea în râs. Noţiunea de jihad a fost folosită în fotbal şi prin Parlament - n-a impresionat, te avertizez. E la fel ca discurile cu Fuego.

4. Au apărut ofertele de Crăciun prin supermarketuri. În luna cadourilor se cumpără brazi, beteală, haleală... Jihad nu ia nimeni.

5. La final, pe bune, aş încerca ceva şi mai intim: nene Abu, duminică dimineaţă, dacă tot te dai jos din pat la prima oră ca să mergi la vot, nu iei pămătuful la rost? Dă cu ceva pe faţă, fă-te freş, altfel te vor confunda poliţiştii locali cu vreun boschetar. Ă? Ne-am înţeles, pot să am şi eu o bază în Statul Islamic?

Citeşte şi: Sarmonella

Citit 625 ori Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 14:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.