De asta n-are Ursul coadă la cinema

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mi se inoculează de câteva săptămâni sintagma „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, o emisiune care s-ar filma prin jungla africană. Ptiu, mi se făcuse pielea de Cocoş - am crezut că e vorba despre strigătul de disperare al politicienilor băgaţi la zdup în ultimul an.

* În timp ce unii se tem de marele urs (şi de cele 50 de umbre ale sale, ca să fiu adecvat ultimului curent cinefil), Radu Jude a pus lanţul pe Ursul de Argint de la Berlin pentru regia peliculei Aferim!, o nouă capodoperă a unei industrii care performează, dar care e ignorată pe teritoriul acestei ţări. Românii aruncă gunoiul de la geam, îşi lasă patrupedul să marcheze spaţiul public cu mostre vârtoase de civilizaţie, îşi bagă şi-şi scoate şi atunci când perorează de unul singur, dar dă ochii peste cap când aude sudalmele dintr-un film autohton. Vai, nu ştim să facem decât cu înjurături şi cu aspectele negative ale societăţii, e concluzia stupidă şi imposibil de reparat a consumatorului de cinematografie de pufuleţi. Din acest motiv, Aferim! nu va apărea prea devreme la multiplex, în oraşele în care există aşa ceva... În schimb, karatele cu picioarele de la masă şi maşinile tunate din Fast & Furious vor avea mereu sălile pline. Bravo, domnule Jude, dar nu ştiu la ce-ţi va folosi premiul acesta! Mulţi vor jupui ursul matale înainte de a-i descoperi bârlogul.

* A început pacea de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia. Adică îşi vor da în cap în continuare, dar nu se va mai filma atât de des în zonă.

* Tăriceanu îi ia apărarea lui Vosganian-Conchita Wurst şi-i dă peste nas preşedintelui Iohannis. Corb la corb nu scoate ochii, e de înţeles, însă nu înţeleg de ce Călin, politician de poveste, nu trece pe mute. A ajuns doar conjunctural preşedintele Senatului, a îmbrăcat blana de iepuraş în campania prezidenţială, iar acum face apologia virginităţii, volumul al II-lea. Pe primul l-a semnat Cicciolina.

* Un transsexual candidează la preşedinţia Poloniei. Poate că România ar fi avut nevoie de o asemenea personalitate la Cotroceni. Ne-ar fi scos mai repede din tran(s)ziţie.


CITEŞTE ŞI: Sarmale îndrăgostite

Citit 4819 ori Ultima modificare Duminică, 15 Februarie 2015 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.