Cu ostropelul pe Feisbuc

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Stăteam şi reflectam, cu cricul stâng purtător de ceas (şi perfect pentru foraje nazale) proptit sub bărbie, în faţa unor fotografii de pe Feisbuc. Un amic, aparent cu toate analizele medicale la zi, s-a grăbit să plece în concediu, având grijă să-mi inoculeze că este surmenat şi că, fără o vacanţă corespunzătoare, ar fi în stare s-o taie în patru cuie pe lumea cealaltă. Ptiu, mi-am zis, eşti nebun? Ne-ai lipsi cel puţin până la prima pomană, am încercat să-l distrez. Şi nu m-a dezamăgit, şi-a făcut bagajele hlizindu-se.

Eh, nici bine n-a părăsit graniţele judeţului, că a început să ridice pe reţeaua de socializare diverse fotografii cu apusul, răsăritul, micţiunea, joncţiunea, ţigara dinainte şi aia de după, berea pe jumătate răsuflată, muzica din căşti, gagica din golful braţelor sale, cazarea, masajul şi platoul cu halimos. Evident, fiecare poză era acompaniată de câte un comentariu, iar textul cu cele mai multe calorii însoţea farfuria de tochitură înfrăţită cu cine-ştie-ce-naiba se mai afla acolo, căci îmi dădea impresia unei indigestii avant la lettre.

Şi eu am fost într-o mică vacanţă în acest an. Am parcurs toate etapele înşirate de prietenul pomenit, dar n-am cerut ajutorul vărului actual al lui Azomureş ca să mă laud pe Internet. Ţeavă pentru navigat am avut, baterie la telefon aidoma, aparatul de fotografiat a funcţionat la capacitate maximă... Doar băţul de selfie nu face parte din şeptel şi nici nu mă va deranja vreodată. Aşadar, de ce nu mi-am imortalizat ostropelul cu mămăliguţă de la cota 1.400? N-am avut prânzuri pe săturate atunci când m-au făcut pionier, Moş Crăciun venea numai o dată pe an şi merita, pe bune, porecla de McCrăciun, zgârcitul zmeilor, deci niscaiva frustrări am colecţionat şi eu. Revenind la concediu, bronzul de la gât, obţinut în mod cinstit ca tractoriştii, ar fi încăput şi el pe Feisbuc, aş fi încasat o droaie de like-uri, dar am refuzat salata asta. Într-o cameră matrimonială - se înţelege, de două persoane - cu un singur veceu n-au loc mai mulţi indivizi, oricât de mult ţi-ar fi dragi.

Dacă n-ai plecat încă în sejurul visat, iartă-mă că ţi-am stricat cheful!

Citit 801 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.