Greva lui Sake

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Iordania a primit cu braţele deschise aproape un milion şi jumătate de refugiaţi. Noi, europenii, de ce facem nazuri pentru câteva mii? Întrebarea îi aparţine lui Victor Ponta, nu daţi vina pe autor! Noi, românii, de data aceasta, suntem sătui de câinii fără stăpân - ştiu, m-am mai folosit de acest exemplu, dar e păcat să ne prefacem că trăim în altă parte decât la stână...

* Parlamentarii PNL au intrat ieri în greva japoneză. Cel puţin aşa era programat, n-am simţit în niciun fel măsura extremă luată de senatorii şi deputaţii conduşi de Alina şi Vasile. Oare greva japoneză se tratează tot cu sake şi sushi?

* Mă tem că greva japoneză seamănă mult cu munca românească. Asta ca să alătur exemplul din Ţara Soarelui Răsare unuia sugestiv din Statul Lunii Mamei Sale de Treabă.

* Klaus Iohannis s-a apucat să vorbească ieri, în prima zi de şcoală a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti. Nimic despre plagiatul premierului aflat în funcţie, nimic despre celelalte probleme ale justiţiei din ţara vizitată de fostul primar al Sibiului (e posibil ca România să se afle în topul destinaţiilor sale). Găsiţi pe Internet literele citite de pe foaie de preşedintele României, iar cea mai bună concluzie îi aparţine lui Alexandru Căutiş de la Kamikaze: PSD-ul sigur îl sfătuieşte ca să aibă aceste apariţii extraordinare.

* Fermierii români ameninţă cu proteste, acuzându-l pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, că este preocupat doar de cultul personalităţii. Carevasăzică, băieţii de la coada vacii - indivizi cu simţul umorului cam ars de soare - ar dori să-i irige figura fostului locotenent al domnului profesor Voiculescu. Şi ar mai fi o problemă: conducătorul Agriculturii, mereu în secetă de idei, îşi va face griji numai în privinţa culturii personalităţii.

* Banca Mondială anunţă că aproximativ 700 de milioane de oameni de pe Terra se luptă cu sărăcia extremă. Desigur, oamenii dintr-o bucată de la BM nu vor dormi întreaga săptămână. Se vor foi, vor avea coşmaruri...         

Citit 950 ori Ultima modificare Luni, 05 Octombrie 2015 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.