Carmen a lor şi a noastră

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* După întâmplările româneşti din ultima perioadă, e cazul să rescriem manualul de biologie. Sau, mă rog, zoologie. Dragi copii, de la vacă luăm cornul şi E-Coli!

* E vorba despre o vacă de licitaţie, trucată până în măduvă. Nu înţeleg de ce o firmă din Braşov şi Dorna îmbuteliază laptele care ajunge pe masa copiilor din Galaţi. Ce, au înţărcat alde Joiana de Covurlui, nu-şi mai fac datoria taurii din zonă? Sau poate că laptele de sub Tâmpa ori din Bucovina vine direct cu un aer de munte... Da, din cauza asta au ajuns la spital elevii Şcolii 40: aerul tare i-a dat pe spate.

* Prima doamnă a Turciei, un fel de Carmen a lor, a declarat că haremul din perioada otomană, atunci când masculul avea dreptul de a deţine mai multe concubine pe lângă nevasta oficială, era o instituţie care le pregătea pe femei pentru viaţă. Fals, madam, ceva mai fals nu există:

1. O doamnă care face parte din harem va spăla blugii bărbatului o dată pe lună, îi va găti de maximum două ori în trei săptămâni şi nu se ştie când îi va veni rândul să ducă gunoiul. Covoarele nu cred că le va bate niciodată. Aşadar, ce pregătire pentru viaţă i se serveşte, de fapt? Populism ieftin!

2. Este adevărat că într-un harem se poate vorbi despre o îngrămădeală de sentimente şi că o concubină de pluton va fi urmărită de norocul iubirii mai rar, cam ca în Moldova pe care o râvneau sultanii. La Moldova contemporană mă refer. Carevasăzică, nici violenţa domestică n-o va întâmpina - este o experienţă ca şi ratată. Parcă se spunea că viaţa bate filmul, dar dacă nu se întâlnesc, de unde conflict?

* Carmen a noastră şi bărbată-su erau aşteptaţi aseară în ţară ca Ducadam şi Bumbescu după finala Cupei Campionilor, în 1986. Forfotă la aeroport, camere de luat vederi, fani, tobe, surle, tam-tam, ce mai! O dată se întoarce preşedintele acasă. Sper să nu-i fi expirat între timp paşaportul... 

* Băsescu este de părere că a sa Codruţă, doar e invenţia sa, a devenit populistă, iar pe Monica Macovei o face procuroare comunistă. Din păcate, nu numai în lapte s-a pus ceva.

Citit 677 ori Ultima modificare Vineri, 11 Martie 2016 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.