Toxina care face buba discriminatoriu

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* A revenit cumva preşedintele acasă? Treceam aseară pe lângă Palatul Cotroceni şi mi s-a părut că aud o uşă scârţâind. Eh, o fi bătut vântul prea tare...

* Îmi doresc ca măcar vreunul dintre vecinii mei să deţină un cont în Panama, ca să nu mai spun că deja îl suspectez pe unul dintre ei. Mă rog, nu prea mi-e vecin, sălăşluieşte prin zonă. Dacă prinde vreo bancă liberă, are unde să pună capul pe timpul nopţii. Dacă nu, rămâne treaz ca să-şi numere corcoduşele din seif.

* O franţuzoaică oarecare a insultat-o pe tenismena Irina Begu, făcând-o „ţigancă împuţită”. Am uitat să precizez, şi conaţionala lui Hollande practică sportul alb. Aşadar, ne-a jignit-o cu formula folosită acum aproape zece ani de Băsescu în relaţia cu o ziaristă de la Antenele lui Voiculescu. Îmi declin orice competenţă, subiectul trebuie tratat doar de Mircea Badea şi Mihai Gâdea.  

* Specialiştii anunţă că aprilie este luna crimelor şi se întreabă care sunt cauzele. Păi, primăvara apar toporaşii, aş opina... 

* Deştepţii din Statul Islamic ar fi inventat o toxină mortală - imediat ce atingi mânerul maşinii, te stingi. Cu alte cuvinte, vorbim despre o substanţă otrăvitoare care acţionează discriminatoriu. Eu, în caz că rămân fără maşină, nu mai decedez? Trebuie să protestăm, ar trebui să se moară până în spate - daţi, bă, câte două situaţii periculoase de persoană!

* Primarul din Buşteni, gălăţeanul Savin, a declarat că 80 la sută dintre oamenii care lucrează în primării „iau câte o mică şpăguţă, ca să trăiască şi ei”. Comentarii:

1. Savin trăieşte într-una, e vorba de aia din staţiunea de pe Valea Prahovei. Să se numere oare printre minorităţi, adică e parte din cele douăzeci de procente amărâte? Ar fi păcat, n-ar mai trăi, ori se ştie că domnia sa o duce destul de bine.

2. Îmi sună a autodenunţ, e tardiv să mai vină cu explicaţii, dar nu înţeleg de ce foloseşte diminutivul. Şi un pleonasm clasic. E păcat.

Citit 622 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2016 17:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.