Curat ca Lacrima Ciorbea

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* ANAF a publicat încă o listă a ruşinii, nu ştiu la câte a ajuns, dar înţeleg că cineva bate constant în tastatură pentru a arăta lumii întregi că ne-a mai rămas ceva. Avem/suntem datornici. Statul care, vorba unui fost preşedinte (n-are rost să-i mai fac şi eu reclamă), nu face nimic pentru populaţie ne mai face şi de râs. Propun să fim expulzaţi în America, de pildă, în caz că patria nu mai e mândră de noi...

* Potrivit Fiscului, regele Mihai figurează cu o datorie de 4 milioane de lei. Vă daţi seama ce imagine bună ne-am creat peste hotare? Vor zice străinii că inspectorii fiscali din România au sânge în circuit - au sărit la gâtul regelui, nene! Nici nu trebuie să ştie ăia că avem doar o fotografie cu Casă Regală, pe care o ţinem în geam, ca să-i luăm pensia. Pensia lui Avram Iancu. Sau, mai degrabă, a lui Alexandru Ioan Cuza.

* Printre datornici figurează şi Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, cum ar veni, dar şi nevastă-sa, doamna Lacrima. Auziţi, Lacrima Ciorbea are o datorie de aproape o sută de mii de lei. Zicala „Curat ca Lacrima” e bună de intrat în service.

* Facem eforturi deosebite ca să achităm datoriile la Fisc, anunţă Victoraş Ciorbea, pomenind-o şi pe soţia domniei sale. Asta în caz că ne stresa această grijă. Eu, cinstit, altfel voi pune diseară capul pe pernă. Dar îmi scot mai greu din tărtăcuţă următoarea problemă: dacă Avocatul Poporului are atâţia gologani de plătit (cam 350.000 de lei întreaga familie), vă daţi seama că Poporul însuşi e de mult în insolvenţă?

* Gigi Becali, Silviu Prigoană şi Cristian Ţânţăreanu cumulează aproximativ 10 milioane de lei, care ar fi trebuit de mult să plonjeze în conturile statului. Cu alte cuvinte, aşa-numita listă a ruşinii ar trebui pe undeva să se numească Lista Ruşinilor. Inspectorilor, băi, la mine veţi ajunge peste un veac, v-au dat de treabă inşii de mai sus...

* Un candidat la Primăria Brăila doreşte să-i facă figură de ceară lui Terente, regele bălţilor în perioada interbelică. Mă tem că nu chipul său a rămas în istorie, dar nu mă implic prea mult în problemă. Aştept primul selfie cu Terente.        

Citit 870 ori Ultima modificare Marți, 17 Mai 2016 16:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.