Cu tancul pe linia porţii

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Pricep că organizarea, securitatea, râul, ramul, care la ei se scriu altfel, la libérté, fraternité şi alte mujdeiuri sunt la pământ. Cu alte cuvinte, turneul de fotbal din Franţa se dispută pentru că unii sunt puţin ocupaţi cu altceva. Sau poate că le place fotbalul or pariurile pe sportul aşa-zis rege. Altfel, Dumnezeu cu mila, căci numai la meciul Anglia - Rusia am fost martorii unui tablou incredibil: suporterii veniţi de la Moscova mai aveau un pic şi le băteau obrazul francezilor - băi, nene, amenajaţi şi voi o parcare, că n-avem unde să băgăm tancul! L-am planta în spatele porţii, dar ne e teamă să nu afectăm frizurile actorilor principali. Cu alte cuvinte, putem considera teroriştii drept sponsori ai Campionatului European.

* Tot de la Euro. Se bat ruşii cu britanicii, polonezii cu nu-ştiu-cine, dar nici românii nu se lasă mai prejos. Ai noştri, probabil din cauza alcoolului scump de la malul Senei, se caftesc între ei. Este şi acesta un semn de europenizare, ba chiar poate fi luat drept exemplu pentru brutele de alte naţionalităţi. N-are rost să stârneşti vreun scandal internaţional, dacă tot ai venit în Hexagon cu un rest de energie negativă. Te păruieşti în familie şi mergi mai departe. Şi ca slogan sună bine, părerea mea.

* Liviu Dragnea, deci se poate şi ceva din afara fotbalului, m-a balonat ieri cu următoarea declaraţie. Teleormăneanul a spus că românii ar trebui să se hotărască dacă, în loc de alimentare cu apă, preferă un denunţ şi, în loc de pâine, cătuşe. E greu să fii atent la cele spuse de Livişor, însă nu am de ales:

1. Românii nu mai au pâine din cauza unora care nu s-au trezit la timp cu cătuşe.

2. Aceiaşi compatrioţi nu sunt abonaţi nici la sistemul de apă menajeră (se întâmplă şi în orăşele, dar cu precădere în mediul rural) tot din cauza unor cătuşe întârziate, fi-le-ar rugina să le fie de cap!

3. Înfometaţi ani în şir, românii au început să caute imaginile cu cătuşe pe burta goală. Pe burta lor goală, nu a cătuşelor sau a încătuşaţilor. Îmi asum topica defectuoasă.

Citit 596 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2016 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.