Liiceanu şi meciurile de la Euro

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Ce noroc au partidele politice, mai degrabă câştigătorii alegerilor din 5 iunie! Când să iasă lumea în stradă ca să-i oblige pe ăia să renumere voturile, a început daciada fotbalistică din Franţa. Cum să protestezi, nene, când alde Tătăruşanu, Rooney şi Muller te cheamă la bal? Nici nu mai ştii (şi nici nu te mai interesează) cum se pronunţă substantivul propriu Dragnea. Să fie franţuzism?

* Şi totuşi, l-am văzut pe domnul Gabriel Liiceanu la o adunare timidă din sectorul 1 al Capitalei. Domnia sa făcea o trimitere subtilă la şubrezimea democraţiei câştigate în 1989, căci se tot vorbeşte de furt la scrutinul de acum opt zile. Între timp, Gareth Bale marca din lovitură liberă în meciul cu Slovacia. Domnu’ Gabi, n-aveţi Dolce acasă? Aşadar, nu e democraţie – trebuie să mutaţi pe bulgari.

* Portalul paginademedia.ro arată că Pro TV-ul a strâns aproape 4,5 milioane de telespectatori la marşul Europeanului. E vorba de jocul Franţa – România. Mi-e tot mai clar că principalul adversar, Antena 1, poate să dea cu var timp de o lună, cât ţine turneul final din Mărginimea lu’ Tour Eiffel.

* Ajungem şi la partida naţionalei conduse de Iordănescu. Ai noştri au pierdut cu 2-1 la spartul târgului, adică fix atunci când nu trebuia. Excavaţiile dintre urechi născute şi crescute la poalele Carpaţilor şi a Deltei Dunării comentează într-una, de vineri seară: Vai, ce ghinion, vai, ce bine am jucat, vai, tricolori, vai! E treaba colegilor de la rubrica de sport, însă îmi permit două remarci la adresa eşecului în faţa supuşilor conului Francois Holande:

1. Nu e ghinion, bade, să pierzi în minutul 89! Până atunci, gazdele au avut mai multe situaţii de a marca, mai multe decât galbenii noştri. Din nefericire. Şi dacă golul decisiv a picat la închidere, înseamnă că cineva a avut destulă valoare ca să-şi asume o asemenea execuţie.

2. Ai noştri au jucat cât de cât şi, vorba comentatorilor de sport care n-au dat pe la bibliotecă, au căzut de pe un cal frumos. Nu suntem sătui de asemenea picturi? Păcat de românii din tribune, realmente un câştig!        

Citit 569 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iunie 2016 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.