Le trebuia un Gelu Voican

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Se lamenta un domn onorabil pe Facebook, vineri seară, înainte de primele acorduri ale greierilor: "Ce weekend tensionat, e tentativă de lovitură de stat în Turcia!" Aşa se întâmplă când ai programe proaste la televizor, încep să te intereseze frământările altor popoare...

* Nu mă întreb de ce n-a reuşit misiunea acelei facţiuni din armata otomană. Păi, la Istanbul n-a existat un Mircea Dinescu să le şuiere printre dinţi turcilor de rând că "am câştigat, dictatorul a fost prins, victorieee!" Mai mult decât atât, alde Izmail cu epoleţi n-au identificat un Gelu Voican-Voiculescu, d-aia n-a putut fi învins arcadaş Erdogan-Stănescu.

* Totuşi, comparativ cu alte ocazii, românii s-au cam abţinut să-şi dea cu părerea pe reţelele de socializare. E mai greu cu istoria, nu era un atentat terorist banal, nu picase bomba, nu intrase camionul într-a patra, aşadar ignoranţa ne-a redus la tăcere. Ca să nu mai spun că poza cu pisici n-ar fi rimat cu Dardanele(le).

* Încerc următorul exerciţiu de imaginaţie. Gabi Oprea, pe vremea în care conducea Ministerul de Interne, deşi nu-i totuna cu Apărarea Naţională (e tot un fel de interes mioritic), să fi scos tancurile în stradă ca să blocheze autostrada suspendată a lui Oprescu şi să-l dea jos pe Băsescu. Apoi, trimisul lui Găbiţă, Onţanu, ca să iau un nume la întâmplare, să fi mers la un canal de televiziune (nici măcar în glumă nu mă mai pot referi la tevereul din Dorobanţi), poate la B1 TV, şi să-l fi obligat pe Radu Banciu să anunţe în prime-time că va fi instaurată Legea Marţială. Frumos, ce mai, am fi intrat şi noi în rândul lumii! Abia acum am fi vorbit de o lovitură de stat competentă.

* Am o dilemă, nu ştiu cum se spune în limba turcă la Târgovişte. Şi mă tem că nu există un corespondent pentru un asemenea substantiv propriu.

* În ciuda faptului că în Turcia mirosea a război civil, românii au plecat cu sutele la all-inclusive-ul din Antalya. Am văzut asta la ştiri. Suntem curajoşi, ce mai! Pentru salamul prăjit de la otomani (îl găseşti la orice prânz), suntem în stare să trecem şi prin foc.

Citit 560 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iulie 2016 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.