Pokemonii lui Erdogan

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Domnule Brâncuşi, dumneata eşti al meu, ne şopteşte actriţa Oana Pellea în campania de strângere de fonduri pentru achiziţionarea statuetei Cuminţenia Pământului. Domnule Brâncuşi, te-aş lua acasă, ar trebui să adauge distinsa artistă, iar celelalte vedete sunt într-un fel condamnate să achieseze. Urăsc termenul ăsta, dar n-am de ales, am intrat deja în hora în care se hăuleşte în idiom corporatist... Revin la idee. Pentru spitale, ca să nu mai vedem acele perne îngălbenite şi larvele cocoţate pe muribunzi, de ce n-am dona? Dragă Spitalule de Copii, matale îmi pari cunoscut de undeva! Te-am vizitat în toiul nopţii, cu pruncul în braţe, şi n-aş mai aştepta intervenţia politicului. Ă, ce zici, vrei să fii al meu şi al celorlalţi? Cuminţenia mai poate aştepta, între timp se poate apuca de năzbâtii.

* Turcia anunţă că va suspenda temporar Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Cu alte cuvinte, vei mai avea voie afară (afară de oriunde, nu trebuie neapărat trasate nişte graniţe) doar dacă îţi va da voie tătucul Erdogan.

* Bine, sultanul de la Ankara ne poate servi o scuză la modă: închide ţara ca să caute liniştit pokemoni.

* Polonia aruncă 21 de miliarde de dolari pe antiaeriene, elicoptere, submarine şi drone. Şi să mai spui că numai femeile îşi pierd capul atunci când merg la shopping...

* O şcoală din oraşul australian Sydney a interzis aplauzele, favorizând în schimb „încurajările silenţioase”, „chipurile încântate” şi „lovirea aerului cu pumnul”. Reprezentanţii şcolii spun că măsura a fost introdusă din respect faţă de copiii care sunt „sensibili la zgomot”, dar au dezvăluit că ea a redus, de asemenea, „neastâmpărul” elevilor care au prea multă energie, informează Reuters. Am preferat să copiez ştirea, m-a sedus forma sub care ni se transmite că nici roboţii nu mai sunt ce-au fost cândva. Directorul şcolii ar trebui să ştie, totuşi, că „încurajările silenţioase” şi „chipurile încântate” pot fi întâlnite şi la unităţile şcolare din România. La toaletă, din păcate.

Citit 672 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2016 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.