Democraţie la cartelă

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Vineri seară am aşteptat cu înfrigurare al doilea episod al producţiei „Lovitură de stat în Turcia”. Nu l-au mai difuzat. Ciudat. Nici telenovelele turceşti nu mai sunt ca-n vremurile bune...

* Erdogan consideră că introducerea pedepsei cu moartea e sinonimă cu domnia democraţiei. La fel se folosea Nea Nicu de poezia asta cu democraţia – aveai libertatea de a lua pâine la cartelă. Dacă nu te dădea cheful afară din casă, nu luai. Şi, pe bune, chiar nu te întreba ofiţerul de la Secu dacă ai pită pe masă într-o anumită zi.

* În actualul context politic, se vorbeşte despre posibilitatea ca armata să redevină obligatorie. Mă întreb ce vor face, în această eventualitate, băieţii care poartă pantaloni cu turul lăsat la vatră.

* Cuminţenia Pământului a strâns prins SMS 10.000 de euro într-o singură zi. Dacă ar fi ştiut Brâncuşi al doamnei Oana Pellea (pe cuvânt, astfel se exprimă distinsa actriţă în spotul de interes public, „domnule, dumneata eşti al meu”), nu s-ar mai fi dus pe lumea cealaltă. Ar fi rămas în viaţă ca să-l concureze pe Ţiriac. Apropo, nea Ioane, matale cât ai donat?

* Adrian Năstase susţine că scaunele pe care stau parlamentarii români în sala de plen sunt desenate de el după modelul celor din Parlamentul de la Ankara. Câtă pasiune, cât devotament, nu-mi vine să cred! Sper ca Bombonache să nu fi pictat pe scaune şi urme de emisfere pe care se sprijină aleşii neamului atunci când adorm în timpul şedinţelor. Deşi, să fim cinstiţi, nu-i poţi răpi o asemenea plăcere.

* Internauţii au început să distribuie pe Twitter imagini cu mâţe însoţite de eticheta #oez pentru a transmite informaţii cu privire la atacurile de la Munchen. Toate acestea se întâmplă după ce poliţia germană i-a cerut populaţiei să nu publice imagini cu forţele de ordine care acţionează la locul atacului, pentru a nu ajuta teroriştii. În România, Doamne fereşte, în cazul unor evenimente similare, cetăţenii ar distribui detalii legate de activitatea autorităţilor cu ajutorul unor fotografii şi mai paşnice: cina, prânzul sau micul dejun.

Citit 604 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iulie 2016 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.