Oraş strategic datorită garajelor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Un oltenaş fabrica pistoale în propriul garaj şi, fatalitate, a devenit vedetă după ce a testat rezistenţa propriei tâmple. Şi a unor consăteni. Garaj, armament? Abia acum înţeleg de ce Galaţiul, municipiul sufocat de asemenea construcţii toxice din punct de vedere arhitectonic, este considerat punct strategic în perspectiva unei răzmeriţe cu ţarul Vladimir...

* Totuşi, mă tem că-i jignesc pe adevăraţii sufleuri în zeamă de varză şi murături. Au buzele sărate, aşadar mai e nevoie de pastramă sau de tochitură şi vin. Noţiunile de balistică exterioară îi depăşeşte, bre.

* Avocatul lui Dan Şova şi al lui Ovidiu Tender (habar n-am cum îl cheamă, nici nu contează ce scrie în buletinul său) a fost împuşcat la vânătoare. În umăr, nu vă gândiţi la păţania lui Ilie Sârbu! Din tablou lipsea invidiosul de Adrian Năstase, poate şi din acest motiv i-a fost ferită intimitatea.

* Elevii şi studenţii pot merge gratis acasă cu trenul pentru a vota. Cu alte cuvinte, iată că avem primele semne că absenteismul va face iarăşi legea la un scrutin din România. Păi, când trebuie să ieşi în gară pentru a avea garanţia că vei ajunge în localitatea de baştină până la închiderea urnelor?

* Apropo de vot. Ieri, în Italia şi Austria, au ieşit cetăţenii din casă pentru a-şi exprima opinia – într-o parte se discuta despre astenia unei constituţii, în cealaltă era ales preşedintele. Românii, în schimb, au fost şi ieri în minivacanţă. Aia de 1 şi 2 decembrie. E foarte posibil, totuşi, să şi-o prelungească până lunea viitoare.

* Uitându-mă la televizor, ca-n fiecare weekend, mă tot întreb dacă petele „dificile” – astfel le botează o duduie zâmbitoare, cu toate că-mi pare un rânjet ipocrit – n-au legătură cu ADN-ul acestui neam. O pată pe tricou sau pe rochiţă, ca să mă gândesc dincolo de Atlantic, poate fi greu de scos, jenantă, emoţionantă, imposibil de înlăturat, însă nicidecum dificilă. Sau poate că nu mă pricep, nu sunt gospodar până la capăt.

Citit 599 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2016 16:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.