Comisionul învârtoşat al lui Terente

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* De ce am impresia că n-am scăpat nici măcar o vorbă despre Mugur Mihăescu, luat pe postul de consilier de doamna Gabriela Firea? Doar pentru că n-am făcut risipă de consoane şi vocale? Pe Axinte, aşa cum m-am exprimat deja în alte cercuri, îl văd la Guvern.

* Ministrul Mediului, o doamnă cu look de femeie care joacă găina şi colacii la nuntă, susţine că oamenii dintr-o localitate care trebuie să suporte de opt zile ditamai focul la groapa de gunoi ar fi în siguranţă. Se referă probabil la datoriile pe care le au amărâţii ăia pe la bănci. Normal, cine se mai poate înhăma la un credint bancar în zilele noastre?

* Premierul Tudose consideră că băncile au cam sărit calul şi face o comparaţie cel puţin bizară: pe lângă instituţiile bancare, Terente era mic copil şi chiar era băiat bun. Comentarii:

1. În ce calitate este promovat Terente, regele bălţilor, de conducătorul Executivului? Ca tâlhar sau ca răpitor de inimi şi nu numai? Brăileanul vestit în perioada interbelică era un soi de Cupidon fără săgeţi, numai cu suliţă. Una. Mare, se ciripeşte, cea mai zdravănă.

2. Într-adevăr, banca, dacă te prinde la înghesuială, procedează ca Terente: nu te întreabă dacă o iubeşti sau dacă-ţi place cum dă din DAE şi cât de învârtoşat îi este comisionul. Te întoarce cu faţa la perete şi mai prinzi doar igrasie. În nas. Dincolo, n-are rost să mai discutăm - cel puţin o dată în viaţă, v-a sunat un prieten de la bancă pentru a vă reaminti data scadentă şi pedeapsa latentă.

* Madam Fă Doină de la Ape a rezolvat toate problemele ministerului şi cere, peste rând, ştiri pozitive, ca să n-o ia tineretul razna, de ca şi cum noua generaţie se mai uită la ştiri sau mai citeşte presa. Ca şi alţi posesori de stilou (vai, ce sofisticat mă visez, nici nu mai văd tastatura!), încerc să livrez o mostră care să fie pe placul acestei tovarăşe Leana de la Cabinetul 2:

- La cât de prost se trăieşte în România, e de mirare că lumea nu iese pe străzi cu destule instrumente de pieptănat politicieni. Asta e informaţie de bine, oricât de mult ai încerca să citeşti printre rânduri. E pozitivă, doamnă, adică nimeni n-are de pierdut, în afara poporului român.

Citit 803 ori Ultima modificare Miercuri, 30 August 2017 19:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.