Emcevreţi de la noi, bă?

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* MCV sau emceve. A ieşit ieri raportul MCV şi ne-am simţit ca atunci când a venit profesoara în clasă cu tezele. S-a făcut linişte, a plouat cu trei şi patru, iar acasă am ridicat de la intrarea în scară o falsă problemă, diversiunea: ai văzut, mamă, ştirile? Incredibil, câte accidente în lume, ca să nu mai zic că Busu dă o iarnă geroasă... D-astea, iar părintele, iniţial plimbat pe pista falsă pe locul de la geam, ieşea din reverie ca să-şi ia odrasla de guler. Metaforic, nene, nu vă inflamaţi, e doar o figură de stil, românul nu-şi mai supune urmaşul la corecţii fizice: "Ia zi, boss, lasă-l pe Busu, v-a adus tezele?" Eh, cam aşa au întors-o ieri alde Tudorel şi Tudose, cu toate că subiectul zilei era emceveul, unul prost, franjuri de şubred. Emcevreţi de la noi, bă, cam asta le stătea pe limbă celor doi, ca şi cum de justiţie ar trebui să ne ardă în ţara asta.

* Apropo de Tudorel Toader, ministrul Justiţiei din ţara care nu mai concurează nici măcar cu Bulgaria. La justiţie, fireşte, nu la mămăligi sau castraveţi. Vocea subţire a României, posesorul unei fente de felină, ne-a testat vigilenţa, spunând că sunt numai concluzii pozitive. În MCV, cu toate că undiţa-i a mers ca-n bancul cu medicul care îi pregătise pacientului două veşti, una bună şi o alta nepermis de nefericită. Care-i cea rea, domnule doctor? Cum să-ţi zic, stimate pacient, nu mai ai decât o lună de trăit, îmi pare rău... OK, dar vestea luminoasă, încerca să se agaţe cu ultima speranţă românul de rând trecut prin testele policlinicii, care-i vestea bună? Iar aici vine răspunsul à la Tudorel, plin de cinism: A intrat fata mea cea mare la facultate, yupiii!

* Se vorbeşte tot mai des despre posibilitatea ca România, trimisă la colţ, pe coji de nucă, să părăsească Uniunea Europeană. Ai mei, ca sălciile, vor găsi iute consolarea: la fotbal, de pildă, nu numai România îşi pregăteşte LCD-ul pentru Mondiale, ci şi state avansate ca Italia sau Olanda. Să reamintesc că din UE a ieşit (sau e în procedură de părăsire a incintei) Marea Britanie?

* Încerc o exemplificare, un exerciţiu de imaginaţie: Livişor, am auzit că ţi-a trântit profa de la UE un patru la geografie. Cum e posibil aşa ceva? Salvarea vine din cavitatea bucală a celui mic: Mamă, dar a luat şi John tot nota patru, ca să nu mai pomenesc de Mark: doi pe linie! Prin urmare, Livişor ar putea fi chiar premiat.

Citit 905 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2017 16:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.