Gunoiul, o bombă cu ceas

Gunoiul, o bombă cu ceas
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Impunerea normelor europene în ce priveşte închiderea gropilor de gunoi din comunele judeţului Galaţi naşte o luptă surdă între administraţiilor locale din judeţ şi Primăria municipiului Galaţi, la mijloc fiind Garda de Mediu. Motivul este acela că localităţile apropiate de municipiu şi care au încheiat contracte cu firme de salubritate plătesc mai mult acestor societăţi, care se văd nevoite să ducă gunoiul tocmai la Brăila.

Apare întrebarea firească de ce în oraşul vecin şi nu la Galaţi, aici unde există un depozit care are avize de funcţionare? Răspunsul l-a oferit luni şeful Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu (foto): primarul Dumitru Nicolae se opune acestui lucru.

"Avem o problemă cu primarul municipiului Galaţi care, deocamdată, nu este de acord cu depozitarea deşeurilor comunale la depozitul de la Galaţi. Asta se întâmplă în condiţiile în care doar două depozite din judeţ mai au perioadă de tranziţie (Galaţi până în 2014 şi Tecuci 2017)”.

„Firmele de salubritate care acţionează în judeţ, cu excepţia celor aflate în apropierea Tecuciului pot duce deşeurile la Tecuci. La Galaţi situaţia este diferită. În aceste condiţii l-am informat şi pe domnul prefect şi pe domnul preşedinte al CJ care este situaţia. În acest moment suntem într-un mare impas", ne-a declarat ieri Mihai Turcu, în cadrul unei conferinţe de presă.

În urmă

Acesta a continuat spunând care este situaţia în judeţ în ce priveşte închiderea platformelor de gunoi neconforme cu obligaţiile europene pe care România şi le-a asumat la aderare.

"Sunt 6 localităţi cu probleme: este vorba despre Brăhăşeşti, Matca, Vânători, Scânteieşti, Fârţăneşti şi Vârlezi. La Brăhăşeşti erau patru depozite, iar două dintre ele au fost închise, la Matca se lucrează la unul dintre depozite pentru închidere, urmând ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie şi acesta închis, la Vânători se lucrează cu viteza întâi, la Scânteieşti sunt două depozite la care se lucrează, Fârţăneşti şi Vârlezi au fiecare câte un depozit la care, de asemenea, se lucrează", a mai spus Turcu.

Acesta a mai spus şi că o verificare s-a făcut deja săptămâna trecută şi că săptămâna viitoare se vor verifica din nou care este situaţia şi atitudinea primarilor.

"Vom vedea ce fac primarii acelor comune unde nu s-au încheiat nici măcar contracte cu firme de salubritate care să preia deşeurile", a conchis şeful Gărzii.

Citit 856 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.