Ambasadorul Cehiei s-a plimbat cu troleibuzul la Galaţi (VIDEO)
Foto: Remus Basalic

Ambasadorul Cehiei s-a plimbat cu troleibuzul la Galaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cei câţiva călători care au urcat marţi, pe la prânz, în troleibuzul 102, din staţia Parc CFR, au avut ocazia să meargă pe o porţiune a traseului alături de o delegaţie a Ambasadei Republicii Cehe în România, din care a făcut parte însuşi ambasadorul acestei ţări, Vladimir Valky. Diplomatul a venit la Galaţi pentru a le "preda, în mod simbolic", cele 14 troleibuze marca Skoda călătorilor gălăţeni.

Delegaţia de diplomaţi cehi a fost aşteptată la Parc CFR de un grup de oficiali din partea Primăriei Galaţi şi a Transurb SA. Vladimir Valky i-a înmânat, în mod simbolic, o cheie cu inscripţia Skoda city managerului Marius Humelnicu, după care toţi participanţii au urcat într-unul din cele 14 troleibuze noi care circulă, de circa două luni, pe străzile Galaţiului.

"Scopul vizitei noastre la Galaţi este de a preda în mod simbolic troleibuzele către călătorii gălăţeni. Ne pare bine că un oraş mare, cum este Galaţiul, se gândeşte şi la natură. M-am întâlnit atât cu domnul prefect, cât şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi cu viceprimarul municipiului Galaţi şi am discutat de acest bun început al cooperării noastre economice. Am dori să continuăm această relaţie dintre judeţul Galaţi şi regiunea Plzeň, din Republica Cehă, şi s-o extindem la nivel cultural şi al învăţământului", a precizat ambasadorul Cehiei în ţara noastră.

Gălăţenii par încântaţi că au în sfârşit ocazia să circule şi cu mijloace de transport noi, nu doar cu vehicule second-hand, aşa cum au fost obişnuiţi până acum. "Evident, troleibuzele noi mi se par mai moderne decât vechile mijloace de transport. Spaţiul este mai generos şi sper ca astfel de troleibuze şi autobuze să mai fie aduse la Galaţi. Pe traseul 28, spre exemplu, ar trebui să aducă autobuze mai confortabile, iar durata de aşteptare în staţii să fie mai mică", a spus o călătoare, care a urcat în acelaşi troleibuz cu diplomaţii cehi.

Noutăţi în transportul public, în acest an

Până în toamna acestui an, alte trei troleibuze produse de Skoda Electric vor fi aduse la Galaţi, pe lângă cele 14 deja existente, potrivit lui Paraschiv Ghiţă, directorul tehnic al Transurb SA Galaţi. Primăria Galaţi şi Skoda Electric au semnat, pe 16 martie 2017, contractul în valoare de 5.567.784.07 de euro pentru achiziţia celor 14 troleibuze noi, preţ care include şi consumabilele, şi piesele de schimb pentru o perioadă de 36 de luni, ce reprezintă, de altfel, şi perioada de garanţie.

În cele două luni de când circulă pe străzile municipiului, fiecare troleibuz a parcurs deja aproape 10.000 de kilometri.

 

Citit 4199 ori Ultima modificare Marți, 13 Februarie 2018 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.