Necula, acum împotriva numirilor politice

Necula, acum împotriva numirilor politice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astă seară, şedinţa de Birou Permanent Judeţean al PD-L Galaţi va stabili ce capete de directori vor cădea în judeţ şi ce nume vor urca în funcţii, am aflat ieri de la senatorul democrat-liberal Marius Gerard Necula, într-o conferinţă de presă.

Senatorul s-a pus iniţial, la începutul conferinţei de presă, cam… de-a curmezişul schimbărilor de directori pe criterii strict politice, după ce fusese primul care a cerut acest lucru.

Întrebat despre zvonul privind schimbarea directorului de la Electrocentrale, senatorul a declarat că nu ştie să se fi făcut această schimbare, dar că nici nu este de acord cu schimbarea politică a specialiştilor.

„Eu nu sunt foarte fericit vizavi de aceste schimbări, cum nu sunt foarte fericit vizavi de toate schimbările care s-au produs în sistem, o spun foarte direct. Sunt zone unde aş fi lăsat oamenii în continuare. Îmi este teamă ca din prea mult entuziasm să nu forţăm politic anumite zone în care este nevoie de profesionişti…”.

Senatorul n-a vrut să exemplifice, pentru că „încă se mai poartă discuţii”…. Până astă seară cel puţin! Sigurul exemplu „scăpat” ieri de numire politică a fost AJOFM, fără a o contesta însă din punct de vedere al priceperii.

Necula a spus însă că şi alţi directori au fost „paraşutaţi” până acum în funcţii fără să aibă experienţă în zonă.

Omul transparent

Şi, apropo de un viitor director la Electrocentrale, Necula a făcut portretul robot al acestuia, printr-o singură calitate principală, pe lângă aceea de a fi bun manager: să fie transparent.

„Ştiţi de cât timp vreau să aflu şi eu preţul gigacaloriei şi totdeauna m-am lovit de această secretomanie?! Gălăţenii n-au aflat niciodată care e preţul gigacaloriei!”.

„Eu cred că aceşti specialişti n-au făcut nimic altceva decât să formeze o gaşcă de interese” la Electrocentrale, a mai spus parlamentarul. 

Cel care va veni director „…va fi în război cu mine, direct, dacă nu va veni să spună: cât costă gigacaloria, care sunt costurile pe care trebuie să le plătească cetăţeanul sau statul român prin subvenţii şi care sunt modalităţile prin care se pot reduce aceste costuri”.

În final, ne-am mai liniştit că poate vor fi numiţi buni manageri, nu oameni politici. Dar cine va stabili cine este bun manager? „Deocamdată stabilim noi. Până acum a stabilit PSD-ul cine e bun manager”…Aha!

Explicaţie foto: Senatorul Necula vrea să împace varza politică cu capra specialiştilor…

Citit 1608 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.