USR Galaţi a lansat campania Fără penali în funcţii publice. Se strâng semnături pentru modificarea Constituției

USR Galaţi a lansat campania Fără penali în funcţii publice. Se strâng semnături pentru modificarea Constituției
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

USR Galaţi a început strângerea de semnături pentru a le interzice persoanelor condamnate definitiv să mai facă parte din structurile administrative ale statului român. Campania "Fără penali în funcţii publice", iniţiată de Uniunea Salvaţi România, care se bucură de susţinerea unor intelectuali precum Mihai Şora şi Gabriel Liiceanu, dar şi a unor activişti cu notorietate, a fost lansată oficial şi la Galaţi. Membrii USR, dar şi simpatizanţii partidului vor lua la pas oraşul şi judeţul, în următoarea perioadă, pentru a strânge aproximativ 20.000 de semnături din partea gălăţenilor care îşi doresc modificarea Constituţiei, în aşa fel încât persoanelor condamnate să li se interzică să ocupe funcţii publice.

Potrivit senatorului George Edward Dircă, USR vrea ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: "Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării".

Iniţiativa are nevoie de 500.000 de semnături valide pentru a putea fi transformată în proiect de lege, ce va fi supus votului în Parlament. Potrivit deputatului Bogdan Rodeanu, până ieri dimineaţă, campania strânsese 17.000 de semnături la nivel naţional. "La sfârșitul saptămânii acesteia, vom fi în Grădina Publică, la Potcoava de Aur și pe Faleză. Dacă primăria ne va aproba cererea pentru amplasarea unui cort, cu cort. Dacă nu, fără cort, deocamdată", a anunțat Bogdan Rodeanu.

Citit 4668 ori Ultima modificare Marți, 10 Aprilie 2018 23:21

6 comentarii

 • postat de Rudibravo,1951
  Luni, 16 Aprilie 2018 20:26
  82.137.10.***
  Dacă reușești să îi întorceți la matcă pe olteni o să salvați Romania
  0
  2
  Raportează
 • postat de mmmm37
  Joi, 12 Aprilie 2018 06:46
  5.13.131.***
  Mi se pare foarte importanta aceasta actiune. Cine se va opune este clar ca este pro penali.
  Intrebarea este vrem sa ne dezvoltam ca tara sau sa ramanem in continuare un stat de la periferia UE?
  Bag de seama ca USR initiaza o astfel de actiune curajoasa tocmai pentru ca au pornit la drum fara penali...pentru celelalte partide pare greu, chiar imposibil sa se debaraseze de puscariabili, ba mai mult, unii se lupta sa se descatseze prin desfiintarea legilor coruptiei.
  4
  12
  Raportează
 • postat de Dan
  Miercuri, 11 Aprilie 2018 19:21
  103.224.8.***
  La Galati? In fieful infractional PSD-ist?Ati gresit orasul USR-istilor!V-ati intrebat oare cati alesi locali au dosare penale si au fost realesi?Aici si daca ar mai ramane 10 locuitori in tot orasul PSD-ul va castiga cu un scor "zdrobitor".
  4
  17
  Raportează
 • postat de george
  Miercuri, 11 Aprilie 2018 12:58
  213.128.190.***
  Sociolog de scoala veche, se vede ca sunteti de scoala veche! Ne cam ametiti si imbarligati, ca trebuie aia, ca trebuie cealalta, sa vedem, sa ne gandim ... vorbe.
  Aici este o chestiune punctuala si simpla de tot, vrem sau nu penali in administratie, cu functii de conducere si decizie? Eu unul NU vreau! Sa-si vada de viata lor linistiti in alta parte.
  5
  27
  Raportează
 • postat de sitizan
  Miercuri, 11 Aprilie 2018 12:21
  82.76.8.***
  deci...pe 14-15 aprilie, la iarba-verde ?!
  10
  4
  Raportează
 • postat de Sociolog de școală veche
  Miercuri, 11 Aprilie 2018 07:07
  90.95.50.***
  Ar trebui un pachet de legi, nu numai o lege. Legea răspunderii magistraților e necesară în primul rând pentru a avea certitudinea că cel condamnat a fost condamnat pe drept și nu la comandă politică sau pentru alte interese particulare. În al doilea rând e nevoie de un cod penal care să ofere posibilitatea unei evaluări cât mai exacte a faptelor antisociale și a consecințelor acestora pentru societate. USR-ul trage, desigur pentru a convinge că merită să fie în parlament și în următoarea legislatură dar apreciind și acționând strâmb se duce din ce în ce mai jos. De exemplu, se opune violent la modificarea legilor justiției dar se face că nu știe că actualele legi ale justiției și alte legi organice f. importante au fost introduse fără a fi dezbătute în parlament ci prin asumarea răspunderii guvernului. Adică sunt legi specifice unei dictaturi. Deci, atenție useriști!
  22
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.