USR Galaţi a lansat campania Fără penali în funcţii publice. Se strâng semnături pentru modificarea Constituției

USR Galaţi a lansat campania Fără penali în funcţii publice. Se strâng semnături pentru modificarea Constituției
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

USR Galaţi a început strângerea de semnături pentru a le interzice persoanelor condamnate definitiv să mai facă parte din structurile administrative ale statului român. Campania "Fără penali în funcţii publice", iniţiată de Uniunea Salvaţi România, care se bucură de susţinerea unor intelectuali precum Mihai Şora şi Gabriel Liiceanu, dar şi a unor activişti cu notorietate, a fost lansată oficial şi la Galaţi. Membrii USR, dar şi simpatizanţii partidului vor lua la pas oraşul şi judeţul, în următoarea perioadă, pentru a strânge aproximativ 20.000 de semnături din partea gălăţenilor care îşi doresc modificarea Constituţiei, în aşa fel încât persoanelor condamnate să li se interzică să ocupe funcţii publice.

Potrivit senatorului George Edward Dircă, USR vrea ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: "Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării".

Iniţiativa are nevoie de 500.000 de semnături valide pentru a putea fi transformată în proiect de lege, ce va fi supus votului în Parlament. Potrivit deputatului Bogdan Rodeanu, până ieri dimineaţă, campania strânsese 17.000 de semnături la nivel naţional. "La sfârșitul saptămânii acesteia, vom fi în Grădina Publică, la Potcoava de Aur și pe Faleză. Dacă primăria ne va aproba cererea pentru amplasarea unui cort, cu cort. Dacă nu, fără cort, deocamdată", a anunțat Bogdan Rodeanu.

Citit 4905 ori Ultima modificare Marți, 10 Aprilie 2018 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.