Schimb de experienţă între Galaţi şi Cahul

Schimb de experienţă între Galaţi şi Cahul
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conducerea Poliţiei Locale Galaţi a primit recent vizita unei delegaţii din Raionul Cahul – Republica Moldova. La primele discuţii, care pun bazele unui viitor acord de parteneriat, au fost prezenţi: Ion Groza - preşedintele Raionului Cahul, Vlad Căşuneanu - vicepreşedintele Raionului Cahul, Iurie Briceag - comisar-şef în cadrul Inspectoratului General de Poliţie Cahul, Ion Focşa - şeful Direcţiei Sud a Poliţiei de Frontieră şi Leonid Catera - primarul din localitatea Brânza.

Partenerii din Republica Moldova s-au arătat interesaţi în mod special de structura organizatorică a Poliţiei Locale Galaţi, de baza materială a instituţiei şi pregătirea profesională a poliţiştilor gălăţeni, având în vedere că, în ţara vecină, va lua fiinţă, într-un viitor nu foarte îndepărtat, Poliţia Comunitară.

Referitor la semnarea unui acord de parteneriat cu Poliţia Locală Galaţi, şeful Inspectoratului General de Poliţie Cahul, Iurie Briceag, a declarat că are toată susţinerea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, a ministrului Alexandru Jizdan, pentru a încheia un asemenea protocol, iar Cahulul, dacă va fi primul raion care dezvoltă parteneriate funcţionale în acest domeniu de activitate, poate deveni centru pilot pentru structuri similare din Republica Moldova.

Preşedintele Ion Groza a ţinut să precizeze, la întâlnirea de la Galaţi, că raionul Cahul este cel mai mare din Republica Moldova, ceea ce înseamnă că un schimb de experienţă cu Poliţia Locală din Galaţi este binevenit, având în vedere că securitatea publică este importantă pentru ambele părţi.

Delegaţia din Republica Moldova, interesată de organizarea Serviciului de Ordine Publică, a vizitat şi două dintre secţiile de poliţie locală de la nivelul Galaţiului, mai precis cele cu numărul 1 şi 5.

Petrică Hahui,  directorul general al Poliţiei Locale Galaţi, a explicat că prin semnarea unui astfel de parteneriat se are în vedere consolidarea relaţiilor bilaterale de colaborare şi asigurare a unei instruiri la standardele internaţionale şi europene a celor două părţi semnatare, precum şi iniţierea unor acţiuni comune privind luarea măsurilor de prevenire şi combatere a infracţionalităţii, de menţinere a siguranţei şi liniştii publice, în domeniul controlului comercianţilor, precum şi al disciplinei rutiere, pe teritoriul de competenţă.

După ce va fi finalizat, acordul de parteneriat va fi semnat premergător Zilei Poliţiei Locale (21 mai).

Citit 1710 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2018 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.