Apelul unic de urgenţă antifraudă electorală

Apelul unic de urgenţă antifraudă electorală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fraudele electorale vor putea fi sesizate, de către cetăţeni, prin apelul unic de urgenţă 112, a declarat, duminică, la Galaţi, secretarul de stat pentru comunităţile locale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Liviu Grădinaru (foto).

Potrivit acestuia, orice persoană care în ziua votului vrea să sesizeze o autoritate cu privire la o posibilă fraudă electorală o poate face apelând 112, apelul unic de urgenţă.

Pentru perioada alegerilor, în dispecerate, la nivelul fiecărui judeţ, se va afla un operator special pentru fraude electorale, care va lua datele de contact ale celui care sesizează frauda, dar şi unde s-a produs această situaţie.

După ce aspectul sesizat va fi verificat de poliţie şi celelalte autorităţi abilitate, cetăţeanul care a sesizat aspectul va fi sunat înapoi, pentru a i se spune ce măsuri s-au luat.

Prin apelarea 112, se elimină şi tentativele de inducere în eroare a autorităţilor, pentru că o alarmă falsă nu poate fi făcută pe apelul de urgenţă 112, fără ca acest lucru să nu se repercuteze asupra persoanei respective. Asta, din cauză că pe apelul 112 convorbirile telefonice sunt înregistrate, şi se cer şi datele de identitate ale celui care sună, a mai precizat Liviu Grădinaru.

Acesta a adăugat că deja s-a realizat şi o simulare a acestei modalităţi de sesizare pe apelul 122, şi că decizia de a se folosi acest a apel a fost luată, deoarece, în anii trecuţi, la alegeri, sesizările de fraudă electorale se anunţau disparat, fie la Prefectură, fie la Biroul Electoral Judeţean, MAI, primar sau Poliţie.

Aşa, prin apelul 112, va exista o statistică clară a cazurilor de fraudă semnale, a mai spus Liviu Grădinaru.

Citit 651 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.