Apa gălăţenilor, între vânzarea combinatului şi disputele politice

Apa gălăţenilor, între vânzarea combinatului şi disputele politice
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Un proiect privind înfiinţarea unei comisii de negociere la nivelul Primăriei Galaţi care să discute cu ArcelorMittal o eventuală preluare a staţiei de captare a apei – Priza Dunării – „zace în sertarele administraţiei locale” de mai bine de o lună şi jumătate, a declarat preşedintele PNL Galaţi, George Stângă.

„Din păcate, la începutul anului 2000, atunci când a fost privatizat combinatul, a fost vândută şi această staţie de captare a apei. Mare parte din apa consumată astăzi de gălăţeni provine de la această staţie de la Priza Dunării. Altfel spus, noi suntem dependenţi de un agent economic privat. Mai mult, acesta vrea să înstrăineze afacerea. Nu doresc ca pe viitor să rămânem captivi în această situaţie”, a explicat George Stângă. „Nu înţeleg de ce reprezentanţii administraţiei publice locale nu au avut bunăvoinţa de a supune acest proiect de hotărâre dezbaterilor din comisiile de specialitate, urmând ca apoi să fie trecut pe ordinea de zi a unei şedinţe ordinare. Nu înţeleg de ce dl primar poate sta nepăsător la ceea ce se întâmplă”, a mai spus liberalul.

Destinaţia viitoare a „activelor secundare” pe care le deţine combinatul ArcelorMittal Galaţi s-a ridicat odată cu perspectiva scoaterii la vânzare a unităţii siderurgice. Într-un interviu în exclusivitate acordat recent ziarului „Viaţa liberă”, întrebat ce se va întâmpla cu activele combinatului, inclusiv Priza Dunării, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bogdan Grecu, a declarat: „Suntem aici să producem şi să vindem oţel, să plătim salarii şi taxe către comunitate, de aceea ne concentrăm pe oamenii noştri şi pe producţie. Desigur, noul proprietar va studia aceste situaţii – una câte una – şi va lua deciziile cele mai potrivite. Referitor la Priza de Apă, ea nu este un activ secundar, ci parte a echipamentelor noastre industriale de bază, fără de care nu putem să continuăm activitatea. Folosim direct trei conducte pentru alimentarea Combinatului, iar cea de-a patra a fost transferată municipalităţii. Activitatea de pompare a apei din Dunăre este comună, aşa cum a fost proiectată şi construită în anii ’70. Este şi o soluţie foarte economică pentru oraş. Facem această activitate de pompare a apei brute la nivelul costurilor, fără să avem obiectivul de a obţine profit”.

Citit 5099 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2018 23:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.