Secţiile de vot nu se mută din cauza gripei

Secţiile de vot nu se mută din cauza gripei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După cum se ştie, fiecare unitate de învăţământ din Galaţi adăposteşte, de obicei, la alegeri, cel puţin o secţie de votare.

Cum ne aflăm, de această dată, într-o perioadă în care unităţile de învăţământ pot fi închise oricând – din cauza apariţiei cazurilor de gripă nouă- se pune întrebarea ce se întâmplă cu alegătorii în astfel de cazuri?

„În momentul în care o şcoală se închide, conform procedurilor, ca urmare a depistării de cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă, unitatea este oricum dezinfectată. În plus, şcoala se închide pentru a se evita aglomeraţiile de elevi, nu pentru că este şcoala virusată”.

„Ca urmare, chiar dacă şcoala este închisă, se vor organiza alegeri tot acolo. A, dacă într-o anumită clasă, în care trebuie să se amenajeze secţia de vot se va descoperi un caz de îmbolnăvire în apropierea alegrilor, atunci vom decide mutarea secţiei într-o altă clasă, însă în aceeaşi şcoală”, a explicat prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun.

Acesta a adăugat că „alegătorii să stea fără grijă, pentru că în şcoli oricum se fac acţiuni de dezinfecţie; acolo unde profesorii sunt cât de cât responsabili, deja se dezinfectează periodic clasele”.

Citit 706 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.