Restructurarea personalului provoacă tensiuni la TRANSURB
Foto: Iulia Kelt

Restructurarea personalului provoacă tensiuni la TRANSURB
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Restructurarea personalului societăţii şi acordarea unei corecţii salariale, care, conform contractului colectiv de muncă, trebuia plătită la 1 septembrie 2018, au generat tensiuni la compania publică de transport public local, Transurb SA. Situaţia s-a mai calmat ieri, în urma unei întâlniri la care au participat directorul general al SC Transurb, Mihai Cadinoiu, liderul de sindicat, George Preda, şi primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

Directorul Transurb, Mihai Cadinoiu, ne-a declarat că restructurarea de personal a fost ultima componentă pe care a vrut să o atingă, dar, inevitabil, s-a ajuns şi aici, în încercarea de rentabilizare a societăţii. Compania se confruntă cu o situaţie paradoxală: pe de o parte, există departamente cu excedent de personal, iar pe de altă parte, sunt zone cu deficit de oameni, dovadă faptul că personalul navigant (şoferii) e nevoit să facă ore suplimentare pentru a putea acoperi traseele.

"În speţă, sunt între 50 şi 70 de posturi de care ne-am putea lipsi, pentru a ne încadra într-o organigramă mai suplă, care să preia mai uşor efortul financiar în urma corecţiilor salariale. Nu vorbim de oameni, vorbim de posturi!", ne-a declarat managerul Transurb.

Pe lângă lista cu posturile care ar urma să fie desfiinţate, ceea ce a generat tensiuni la Transurb este acordarea unei corecţii financiare prevăzute în contractul colectiv de muncă în vigoare. "Este vorba despre o sumă 126.000 de lei, care trebuia dată salariaţilor sub formă de corecţie salarială, de la 1 septembrie. Am acceptat o lună de întârziere, până la 1 octombrie. În medie, la 820 de salariaţi ar însemna aproximativ 150 de lei de persoană, dar nu vor primi toţi aceeaşi sumă. Avem o problemă uriaşă: la momentul actual, la 370 de şoferi, avem 29-30 de niveluri salariale. Sunt şoferi cu 2.100 şi şoferi cu 2.500 de lei pe acelaşi autobuz, pe acelaşi traseu! O diferenţă salarială de 400 de lei este prea mare. Nu este vina noastră că s-a ajuns aici, dar încercăm să rezolvăm. Şi prin bănuţii aceştia am găsit formula mulţumitoare pentru toţi salariaţii", ne-a declarat liderul sindicatului Transurb, George Preda.

Dacă aplicarea corecţiei salariale a fost amânată pentru 1 octombrie, stabilirea listei de posturi care ar urma să fie desfiinţate, iar ocupanţii acestora să părăsească societatea, a rămas în discuţie. Oricum, modificarea organigramei nu se poate face decât prin hotărârea Consiliului Local.

Citit 10108 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2018 12:03

10 comentarii

 • postat de La naiba PSD
  Joi, 20 Septembrie 2018 21:44
  84.117.41.***
  Falimentul se va produce din cauza pomenilor electorale, gratuitati pentru pensionari, asa zisi ,,saraci'' ai orasului
  elevi ai caror parinti au salarii de ministrii si voi le eliberati abonamente gartuite.
  Si-a pus cineva intrebarea ,din cei care au luat aceste decizii, ca peste 60-70% din pensionari
  sunt si angajati la fostele locuri de munca? Ati cerut la eliberarea abonamentelor, adeverinte de la ANAF?
  Ati cerut elevilor sa prezinte situatia financiara a parintilor (adeverinte de salariu)
  N-ati cerut...Acum saturati-va!
  4
  6
  Raportează
 • postat de John
  Joi, 20 Septembrie 2018 16:34
  5.2.205.***
  Ma umfla rasul. Stiu pe cineva care s-a angajat recent la Transurb, nu sofer. Un frecangiu de menta prin primarie pe vremea lui Marius Stan. Au tupeul sa zica ca e excendent de personal dar ei inca umfla organigrama. Sa vad cum or sa se conduca autobuzele cu excendetul ala de personal, ce doarme in papuci. Eu am o propunere. Dati afara toti soferii si personalul de intretinere. Sa vedeti ce rentabila e societatea. Leafa merge. Trista situatie la Galati. Iti vine sa plangi, in ce hal a ajuns orasul asta.
  1
  13
  Raportează
 • postat de Akbar
  Joi, 20 Septembrie 2018 16:09
  188.24.227.***
  Dar n-ar fi mai normal sa gasiti voi formula multumitoare pentru toata lumea prin eficientizarea societatii decat sa primiti inca o pomana de la Primarie ? Va tot abonati la banul public, de parca orasul asta e obligat sa va sustina salarile si cumetriile voastre de partid. Cati dintre angajatii societatii, din ultimii 5 ani, sunt sau nu membrii de partid ?
  Cati s-au angajat cu CV-ul in mana si cati prin alte filiere ? Cati sunt direct productivi si cati taie frunze prin birouri ?
  Bani de combustibil nu, bani de piese nu, bani de revizii nu, in unele autobuze iti e greata sa te urci, murdare si soioase, dar aveti pretentii la salarii.
  3
  10
  Raportează
 • postat de Remus
  Joi, 20 Septembrie 2018 14:22
  82.137.14.***
  Reforma prin restructurare este precum creșterea potentei prin castrare Așa sa aplicat in toate fabricile din Galați și care au dispărut Democrația Liberală este bună doar pentru unii
  4
  7
  Raportează
 • postat de @HAHAHA
  Joi, 20 Septembrie 2018 12:16
  188.24.224.***
  Falimentul este din cauza excedentului de salariati si salariilor mari+sporuri, mult mai mari decat la privat, ca asa-i la buget.
  3
  10
  Raportează
 • postat de Gicanul47
  Joi, 20 Septembrie 2018 12:13
  5.13.236.***
  Sper ca noul director Cadinoiu sa fie lăsat sa facă treabă ....Dar mă cam îndoiesc de consiliul local unde știm cu toții ca acolo hotărăsc consilierii ALDE și cei ai PSD votați de cetățenii Galatiului ...Încă ceva ,la societățile primăriei se fura bani legal pe diferite contracte de achiziți supramărite ptr gura ca lor sa manance și partidele sa aibă bani în campanii electorale....
  3
  5
  Raportează
 • postat de Mihai
  Joi, 20 Septembrie 2018 09:18
  188.24.216.***
  CALORGAL,PIETELE,APACANAL,GOSPODARIRE URBANA,TRANSURB SI CELELALTE SUBUNITATI INCLUSIV PRIMARIA,AU UN EXCEDENT DE SALARIATI CARE SUNT TOTI ANGAJATI POLITIC!!!!NU AR TREBUI SA DEA EXEMPLU PRIMARUL PUCHEANU SI SA INCEAPA O RESTRUCTURARE A PRIMARIEI SI A CELORLALTE UNITATI DIN SUBORDINE??????TE BAGI DLE PRIMAR??????
  5
  29
  Raportează
 • postat de ION
  Joi, 20 Septembrie 2018 08:56
  188.24.224.***
  Cum sa-i mai tina acolo ca pe niste trantori, cu salarii nesimtite si tot felul de sporuri?! ca nu se mai satura sa mulga din banii statului!! Hai, gata cu pomana, la muncaaaaa!!!!!!
  PS: Valabil pentru toti din sectorul bugetar.
  9
  27
  Raportează
 • postat de Alexuz
  Joi, 20 Septembrie 2018 08:36
  5.2.205.***
  Si acum incepe pupincureala care isi pastreaza postul si care nu.
  2
  31
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Joi, 20 Septembrie 2018 08:23
  194.105.20.***
  Si cu MONOPOL si cu pretul biletului MARIT si sunt tot in FALIMENT - Se fura cam mult !!!
  4
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.