Grabă mare la buletine, pe ultima sută de metri

Grabă mare la buletine, pe ultima sută de metri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conflict între instituţii * „Penitenciarul pretinde 100 de acte în trei zile!” *

„Volumul de muncă s-a mărit considerabil, iar numărul angajaţilor prezenţi la serviciu este aproape jumătate din normal”, declară Mariana Palade, şefa Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Galaţi.

„Mulţi profită”

La Evidenţa Populaţiei, criza de timp şi de personal a devenit aproape palpabilă, mai ales în condiţiile în care, în apropierea alegerilor, numărul doritorilor de acte a crescut vizibil.

„Foarte multă lume profită de prelungirea programului şi de faptul că Evidenţa Populaţiei eliberează actele până duminică, pentru ca toţi cetăţenii să aibă posibilitatea să voteze”.

„Mă refer aici şi la persoane care şi-au pierdut de mai mult timp cartea de identitate, sau nu o mai găsesc, sau o au expirată de ani de zile”, argumentează Mariana Palade, şefa instituţiei.

Ameninţări din partea directorului Penitenciarului

O mare nemulţumire este legată chiar de cărţile de identitate pentru locatarii Penitenciarului Galaţi:

„Lucrăm doar 11 angajaţi din 20 – unii funcţionari fiind în concedii fără plată, alţii fiind bolnavi. În aceste condiţii, am primit joi seară, la ora 18,00, actele pentru 100 de deţinuţi care au nevoie de cărţi provizorii de identitate. Acte pe care le-am cerut încă din octombrie!”.

„În plus, am primit şi ameninţări din partea directorului Penitenciarului, că actele trebuie să fie gata până duminică, altfel o să-mi pară rău. I-am spus că eu nu răspund la astfel de provocări”.

„Am luat un om de la ghişeu, să pună documentele în ordine, lucru care a durat până la 12 noaptea. Iar vineri am luat alt om de la ghişeu, să se ducă la Penitenciar să le facă fotografii. Pe lângă toate astea, trebuie să primim şi să eliberăm în continuare acte, pentru ceilalţi cetăţeni”.

Calvar la Evidenţă

Dacă într-o săptămână normală de lucru, Evidenţa Populaţiei elibera în jur de 800 de acte de identitate, iată că în săptămâna premergătoare alegerilor ar putea creşte la 1.200, conform datelor comunicate de Mariana Palade.

În plus, tot în această săptămână, „…Evidenţa Populaţiei a avut nouă acţiuni cu staţia mobilă, pentru a le face acte de identitate persoanelor netransportabile sau din judeţ. 410 persoane au fost puse în legalitate în această săptămână, prin aceste acţiuni”, încheie şefa instituţiei.

Vă puteţi considera lipsit de griji dacă aveţi cartea de identitate valabilă. Dacă nu, Evidenţa Populaţiei are program cu publicul şi sâmbătă, şi duminică, deşi criza şi concediile forţate nu ajută prea mult situaţia.

Directorul Penitenciarului Galaţi - „Să îşi asume responsabilitatea”

Nicolae Burlibaşa, directorul Penitenciarului Galaţi, nu recunoaşte că ar fi ameninţat-o pe şefa Evidenţei Populaţiei:

„I-am spus doamnei Mariana Palade că îşi asumă responsabilitatea pentru cei care nu îşi vor putea exercita dreptul de vot duminică, în caz că actele nu sunt gata”.

Directorul a adăugat că a trimis actele pentru 89 de deţinuţi care solicită cărţi de identitate provizorii şi că a făcut solicitarea pe data de 18 noiembrie, aceasta fiind ultima zi de transfer între penitenciare, înainte de alegeri.

Citit 772 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.